Modem nedir ve nasıl kullanılır?

Celal Şengirl

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bizim evde modem bulunmakta. Ancak benim odama kadar yetişmiyor. Benim de modemler hakkımda bilgim yoktur. Ben odama muhtemelen modem alabilir miyim? Alabiliyorsam nasıl kullanır ve ne önerirsiniz?

Arkadaşlar merhaba. Bizim evde modem bulunmakta. Ancak benim odama kadar yetişmiyor. Benim de modemler hakkımda bilgim yoktur. Ben odama muhtemelen modem alabilir miyim? Alabiliyorsam nasıl kullanır ve ne önerirsiniz?
Cümleyi tam anlayamadım galiba şunu demek istiyorsunuz :
Evinizde bir modem var ve sinyali sizin odanızda çekmiyor. Sizde odanıza ayrıyeten bir modem takıp takamayacağınızı soruyorsunuz.

Eğer soru bu ise ayrıyeten bir modem değil de router takabilirsiniz.

Cümleyi tam anlayamadım galiba şunu demek istiyorsunuz:
Evinizde bir modem var ve sinyali sizin odanızda çekmiyor. Sizde odanıza ayrıyeten bir modem takıp takamayacağınızı soruyorsunuz.

Eğer soru bu ise ayrıyeten bir modem değil de router takabilirsiniz.

Evet bayağı bilgisizim bu konularda pek bilmiyorum bu router nasıl kullanılıyor tam olarak bir bilgi verebilir misiniz?

Evet bayağı bilgisizim bu konularda pek bilmiyorum bu router nasıl kullanılıyor tam olarak bir bilgi verebilir misiniz?
Routerda iki tip bağlantı stili vardır. Birisi kablolu birisi kablosuz. Ben kablosuz bağlanmayı pek önermem. Kablolu olarakta odanıza modemden ethernet kablosu çekmeniz gerek. Çektiğiniz ethernet kablosunu routera takıp ayarları yaparsınız. Daha sonrasında odanızda da internet olur. Kablosuz zaten çekmiyor demişsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı