Modem odadan odaya nasıl taşınır?

mza01

Centipat
Makaleler
2
Yer
Konya
Daha fazla  
Modemim şu anda oturma odasında bulunuyor ve hem bilgisayara Ethernet kablosu ile bağlamak hem de daha iyi bir yerde durması için odama alacağım, ama nasıl yapacağım ile alakalı hiçbir bilgim yok. Elektrikçi vs. çağırmak istemiyorum, nasıl yapabilirim? Aşağıya gerekli görselleri bıraktım. Teşekkürler.

Modem: ZyXEL DX3300-T1 premium fiber gücünde modem (Türk Telekom'dan aldım)
Türk Telekom VDSL.

Not: DSL kablosunun olduğu resim şu an bulunduğu yer, diğer yerde modemi koyacağım odadaki yer.

Odanda fiber kablo yoksa o elektrikçi kablo çekmek için mecbur gelecek.

Odana taşımak istiyorsan, yapman gereken tek şey DSL kablosunu uzatmak. Kabloyu odana kadar çekip modeme bağlayacaksın. Bunun için ihtiyacın olan şey, DSL kablosu ve iki uçlu dişi bir DSL kablo uzatma aparatı. Ne kadar uzun kabloya ihtiyacın varsa, ona göre alman yeterli. Çok zor bir şey değil, rahatça halledebilirsin!

Hat kablonuz nereden geliyor duvardan mı yoksa başka bir yerden mi ? Görseller yüklenmemiş bu arada.

DSL kablosunu uzatmadan direk olarak yapmanın imkanı yok mu?

Hat kablonuz nereden geliyor duvardan mı yoksa başka bir yerden mi? Görseller yüklenmemiş bu arada.

Telefondan çektiğim görselleri atamıyorum, nasıl yapacağım diye araştırıyorum iki saattir, başka sitelerden atmak yasak galiba.

DSL kablosunu uzatmadan direk olarak yapmanın imkanı yok mu?
Kabloyu odana kadar götürmek istiyorsan mecburen uzatacaksın başka nasıl gidecek ki ?

Benim fiber kablo ev kapısının üst köşesinden eve giriyor, geri kalanı da ben kablo kanalı içinden odama kadar getirdim.

Kabloyu odana kadar götürmek istiyorsan mecburen uzatacaksın başka nasıl gidecek ki ?

Benim fiber kablo ev kapısının üst köşesinden eve giriyor, geri kalanı da ben kablo kanalı içinden odama kadar getirdim.

Şu an bulunduğu yer;

Odadaki takmayı düşündüğüm yer;

Odanızda bulunan ortadaki üç delikli olan telefon prizine arkadan herhangi bir kablo bağlı mı ? Eğer bağlıysa orada da hat vardır, direkt olarak oradan kablo alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…