Son 4-5 aydır ZyXEL VMG3625-T50B modemimden kaynaklı sorun yaşıyorum. AX10 Wi-Fi 6 Router kullanıyorum, modemin Wi-Fi'ı kapalı olmasına rağmen sanırım ısınmaya bağlı bağlantım kopuyor. Saat başı 1 kere kopuyor 20-30 saniye içerisinde geri geliyor. Netspeed sorunu çözmek için adım atmadığı için aynı gün Türk Telekom'a geçtim ve ekip çağırdım. 1 saat süren Huma'lı ikna çabaları sonucu, gelen eleman hat değerlerimde sorun olduğunu gördü. Tekrar gelip kutuyu kontrol edeceğini söyledi ve gitti. Modemden şüphelendiğim için W9970 eski modemi taktım. Şu an sorunsuz çalışıyor ama hat değerlerim hala dalgalı. Altyapının verdiği Max hız 88-78 Mbps arası gidip geliyor.
İnternetten modem bakıp almakla uğraşmak istemiyorum. Marka aşkı ile yönlendirme yapmadan aşağıdaki linkteki modemlerden tavsiye istiyorum. Arcadyan gibi modemlerle ilgilenmiyorum. TP-Link daha önce dengesiz akım sebebiyle bozulan routerımı sıfır kutulu olarak değiştirdiği için daha sıcak bakıyorum. Bu modemi ailem kullanacak, ben 3-4 ay kullanıp taşınacağım yani ben uzaktayken ailemin modem sorunları ile uğraşmasını istemiyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.