Modem olmadan internete bağlanabilir miyim?

Makaleler
1
Yer
Konya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP OMEN 30L, RTX 3060, Ryzen 5 5600X, HyperX 3200Mhz CL22 16GB Dual Kit
Meslek
Kılınç Makina Tarım Sanayi'de çalışıyor
Sorum başlıkta belli. Şimdi ailem akşama doğru modemi kapatıyor benim de işlerim yarım kalıyor. Masaüstü bilgisayarım var ama Wi-Fi kullanıyorum. Şimdi direkt Ethernet kablosunu duvardaki girişe taksam, o kabloyu da bilgisayara taksam sonra modemimin içindeki abone kodumu oluyor giriş bilgileri mi ne oluyor onları bir yere yazsam sonra bilgisayara girsem onları (girilebiliyor mu onu bile bilmiyorum) bilgisayarıma direkt internet bağlayabilir miyim yoksa illa modem gerektiriyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem, bilgisayardan aldığı dijital (sayısal) veriyi analog veriye çevirerek gönderir ve karşı taraftan gelen analog veriyi tekrar dijital veriye çevirerek bilgisayara iletir. Bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılan hatlar dijital veriyi taşıyamadığı için bu şekilde bir işlem gerçekleştirilmektedir. İnternet bağlantısı için modem gerekli.

Modem, bilgisayardan aldığı dijital (sayısal) veriyi analog veriye çevirerek gönderir ve karşı taraftan gelen analog veriyi tekrar dijital veriye çevirerek bilgisayara iletir. Bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılan hatlar dijital veriyi taşıyamadığı için bu şekilde bir işlem gerçekleştirilmektedir. İnternet bağlantısı için modem gerekli.

Peki küçük basit bir modem var mı alabileceğim çaktırmadan masamın arkasında kullanayım. Bir de bir sorum daha olacak aynı internet aboneliğini kullanan 2 modem sorun çıkarır mı?

Dediğiniz şeyi yapamazsınız, soketler uyumsuz. Modem ile duvar arasındaki kablo aşağıdaki resimde bulunan "Phone cable", modem ile bilgisayar arasındaki kablo ise "Ethernet cable".
1630614676950.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı