Modem olmadan kullanılan internetin altyapısı nasıl öğrenilir?

Bulgaristanli

Femtopat
Daha fazla  
Dışarıdan gelen kabloyu direkt bilgisayara baglayip oynuyorum. 7-8 yıldır modem ya da router kullanmiyorum (Wi-Fi islerimi kuzenlerin interneti ile goruyorum 😅 ). Ogrenmek istedigim konu kullandigim internet ADSL mi yoksa xDSL mi yoksa normal DSL mi?

xDSL, VDSL veya ADSL bağlantı tekniklerine verilen isimdir. Kablonun ucu muhtemelen telefon kablosu şeklinde. Bilgisayarında giriş varsa çevirmeli bağlantı ile internete erişim açabilirsin.

Eğer kullanıcı adı ve şifreyi biliyorsan, modem arayüzüne girip bakabilirsin. Bunun için modemin fiziksel olarak yanında olmana gerek yok, nasıl olsa kabloyla bağlısın. Modem arayüzüne muhtemelen 192.168.1.1 ya da 192.168.1.2 ile girebilirsin.

dostlar modem yok ve suan interneti modemsiz/routersiz kullaniyorum ve kullandigim internetin ne oldugunu anlamak istiyorum

1674501634171.png

Ayni bu Resimdeki gibi sadece o direklerde kutu var bizim burda ordan kablo uzuyor bizim eve ve ben o kabloyu direk bilgisayara bagliyorum ogrenmek istedigim hangi teknoloji bu

ve bildigim kadar DSL router/modem olmadan internet sinyallerni donusturmuyor ve eger oyleyse ben suan DSL kullanmiyorum farkli bir internet altyapisi kullaniyorum yalnis miyim?

Son düzenleme:
router almak istiyorum ama ping yapar diye de korkuyorum cunki suan tracert attigimda herangi bir ip adrese 79.124.7*.1 den ilk geciyo yani eve baglanan kabloyun ucundaki kutuyun ip adresi.. simdi router baglayinca 192.168.0.1 den gececek ve buda ping yapar mi diye korkuyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı