Rehber Modem paneli üzerinden MAC adresi ile Whitelist oluşturma

Selamlar arkadaşlar bu rehberde sizlere Modem paneli üzerinden MAC adresi ile Whitelist oluşturmayı göstereceğim. Peki bu yöntem ne işimize yaracak derseniz. Şöyle anlatayım, ek bir güvenlik önlemi almış oluyorsunuz ve saldırgan kişi sizin internetinizin şifresini bilse bile MAC adresi Whitelist içinde olmadığı için hiçbir türlü internete erişim sağlayamayacaktır.

1. Adım olarak Modem admin panelimizin hangi IP üzerinde bulunduğunu öğrenmemiz lazım.
- CMD'yi açıp Ipconfig yazıyoruz ve "Default Gateway" yazısının karşısındaki IP adresini web tarayıcımıza yapıştırıyoruz.

08.11.2021 - 13.20.14.png


08.11.2021 - 13.21.33.png


2.Adım olarak modem panelimize giriş yapmamız gerekiyor. Varsayılan kullanıcı adı ve şifre modemin arkasında yer alıyor.

08.11.2021 - 13.23.53.png


3.Adım giriş yaptıktan sonra Önce " Kablosuz Ayarları" sonrasında ise "Kablosuz Mac filtreleme" kısmına tıklıyoruz.

08.11.2021 - 13.25.25.png


4. Adım Mac filtreleme kısmına geldiğimizde, eğer "Ethernet" ile bağlıysanız önce, aşağıdaki seçeneği "İzin Ver" olarak seçmeniz gerekmektedir. Sonrasında "Etkinleştir" tuşuna basabilirsiniz. (Bastıktan sonra kısa bir süre Wi-Fi bağlantınız kesilebilir bu normaldir. Bağlantınız geri geldiğinde daha önceden bağlanmış olan cihazlar Wi-Fi'a bağlanamayacaktır. Tüm cihazları aşağıda anlattığım yöntem ile listeye eklemeniz gerekmektedir.)
-Ancak Wi-Fi ile bağlıysanız yukarıdaki işlemden önce kendinizi listeye eklemeniz gerekmekte. Bunun için aşağıdaki "Yeni Ekle" tuşuna basın. Ardından cihazınızın MAC adresini girin. Bilgisayarda MAC adresini öğrenmek için CMD'yi açıp "Ipconfig /all" komutunu girin. Physical Adress yazan kısım sizin Mac adresinizdir. Ek olarak da açıklama kısmına cihazınızın ne olduğunu belirtmeyi unutmayın. (örneğin: Listeye bir telefon ekleyecekseniz model numarasını yazabilirsiniz. Samsung Galaxy J5 gibi vb)

08.11.2021 - 13.31.04.png


08.11.2021 - 13.34.33.png


08.11.2021 - 13.33.51.png


08.11.2021 - 13.42.09.png


Ek Açıklama: Wi-Fi ile bağlıysanız ve kendinizi listeye eklemeden Mac Filtreleme ayarını, açarsanız hiçbir cihaz modem sıfırlanana kadar erişim sağlayamayacaktır.

Rehber bu kadardı arkadaşlar. Bu anlattıklarım TP-Link modemler içindi. Başka modemler için değişik seçenekler olabilir bu konunun altına sorunları yazarsanız yardımcı olmaya çalışacağım. Başka bir rehberde görüşmek üzere :)
 
"Modem paneli üzerinden Wi-Fi'ya bağlanabilecek cihazlara izin verme ve reddetme" yazsaydınız konu daha çok ilgi görürdü, konuyu raporlayarak değişmesini talep edebilirsiniz. Elinize sağlık :)
Haklısınız hocam ancak bu başlıkta binlerce içerik var internette ve birçoğu copy-paste zaten. Bende böyle bir başlık yazma gereği duydum.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı