Modem Restart Atma Sorunu

Görkem ÜNLÜ

Hectopat
Daha fazla  
Bayramdan birkaç gün evvel bu sorunu yaşamaya başladım. Önceleri daha nadirdi lâkin şimdi sonsuz döngüye girdi diyebilirim. Neredeyse 2-3 dakikada bir tekrar açılıp kapanıyor. Tamamen kendi kendine.
İlk önce güç adaptörünün kablosunda temassızlık olabileceğini düşünüp birkaç kez yerini ve yüksekliğini değiştirdim ama nâfile.
Bu arada KabloNet kullanıcısıyım ve şirketin kullanıcılarına sağladığı modemlerden birini kullanıyorum. NetMaster markalı.
Yardımlarınız benim için önemli, teşekkürler.

Aklıma virüs bulaşmış olabileceği ihtimali geldi. Bilgisayarımı Kaspersky ile telefonumu da yerleşik "Cihaz Bakımı" uygulaması ile tarattım. Herhangi bir şey çıkmadı. Modemin yerini bir kez daha değiştirdim. Sorun hâlâ devam ediyor. Ama hatrı sayılır şekilde seyrekleşti diyebilirim.

Modemin kapanması ile bilgisayarın alakası yok. KabloNet ile görüşün siz.
Yok belki modeme virüs bulaşmıştır, oradan da cihazlarıma ulaşmıştır diye düşündüm. İçimi rahatlatmak için de tarattım. Akşam arayıp müşteri hizmetleri ile görüşeceğim.

Modeme öyle kolay virüs bulaşmaz. USB falan takarsan bilgisayardan modeme bağlanırsan belki.

2 yıldan kısa ise aboneliğin garanti kapsamında tamir yada değişim yapılır.

Evet aynen bu şekilde.
Bunu yaklaşık 1 yıl yaşadım. Benim modem ile telefon bağlantılı bu arada. Sonra gittim 5 liraya 10 metre Ethernet girişli kablo aldım, Splitter'a bağladım sorunum çözüldü. Benimki kablodan dolayıydı yani. TTNET ise eve görevli gönderip dahi çözememişti üstüne birde geldikleri için ücret almışlardı. Hatırlayınca sinirlendim şimdi. Eğer süreçte bir gelişme sağlanmazsa masraflı değilse kablo yenileyebilirsiniz.

Modeme reset atın ve tekrar kurulum sağlayın.
Bazı modemlerde hata ile karşılaşma olduklarında bu sorunlar olabiliyor.
Yada modeme aşırı yüklenme olabilir.
Splitter kullanıyorsanız sorun bundan kaynaklı olabilir. Kullanmıyorsanız eğer telefon kullanımı yapıyorsanız kesintilere sebep oluyor olabilir.

Reset atmayı denedim fakat çözüm olmadı. Tekrar kurulum işlemi hakkında bilgi verebilir misiniz? Modeme 4 telefon 2 laptop olmak üzere 6 cihaz bağlı. Telefon kullanmıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…