Modem Restart Atma Sorunu

Görkem ÜNLÜ

Hectopat
Daha fazla  
Bayramdan birkaç gün evvel bu sorunu yaşamaya başladım. Önceleri daha nadirdi lâkin şimdi sonsuz döngüye girdi diyebilirim. Neredeyse 2-3 dakikada bir tekrar açılıp kapanıyor. Tamamen kendi kendine.
İlk önce güç adaptörünün kablosunda temassızlık olabileceğini düşünüp birkaç kez yerini ve yüksekliğini değiştirdim ama nâfile.
Bu arada KabloNet kullanıcısıyım ve şirketin kullanıcılarına sağladığı modemlerden birini kullanıyorum. NetMaster markalı.
Yardımlarınız benim için önemli, teşekkürler.

Farklı bir modem deneyin. Sorun devam ediyorsa hat üzerinde bir sorun vardır. Eklerden kaynaklı böyle şeyler olabiliyor.
Yardımınız için teşekkürler fakat başka bir modemle deneme imkanım maalesef yok. Akşam müşteri hizmetleriyle konuştuktan sonra durumun akıbeti ile ilgili olarak tekrar yazarım. Saygılar.

Merhaba. Bağlı olunan hat üzerindeki parazitlerden dolayı bu kopma/bağlanma durumları sıklıkla oluşur en büyük ihtimalle. Ama başka modemle deneyemediğinizden dolayı bundan % 100 tam emin olunamaz. Modem içindeki bir donanım sıkıntısıyla ayni durum yine oluşabiliyor çünkü. Kolay gelsin.

Güç adaptörünü mültimetre ile ölçüm yapın.
Konuya yazmayı unutmuşum özür dilerim.
Sorunun düzelmesi için birkaç gün sadece bekledim. Herhangi bir çözüm yolu denemedim.
Dün akşamdan bu yana da hiç bir problem çıkmadı. Sanırım sorunum çözüldü.
Teşekkürler yine de yardımınız için.

Gözünüz aydın o zaman, hattaki parazitler tam ortadan kalktığı için bu sıkıntı da kalkmıştır, modem içi (iç donanımla) veya adaptörle (çıkış gücüyle/voltajıyla) ilgili olsaydı mutlaka yine devam ederdi. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…