Modem router olarak nasıl kullanılır?

883443

Picopat
Elimde Millenicom'dan almış olduğum ZyXEL VMG1312-T20b bulunmakta. Bu modemi şu an kullanmıyorum, fazlalık olarak yatıyor. Aktif olarak kullandığım modem ise VC220-G3U. Bu fazlalık olan modemi nasıl dağıtıcı olarak kullanabilirim? Ek olarak sormak istediğim şu var, VC220-G3U modemine baktığımda 5G teknolojisinde 867 Mbps verebileceğini söylüyor. Ben masaüstü cihazıma sarı bir kabloyla bağlantı yapıyorum (CAT5-6'mı bilmiyorum), TurkNet'e geçmeyi planlıyorum. Modemin bu 867 Mbps hızı lan kablosuyla da 867 Mbps alacağımı mı belirtiyor, yoksa alt yapının desteklediği hızı gene alabilecek miyim? Bu TurkNet kutuları ne zaman açılıyor? Binama kutuyu kurmuşlar fakat altyapı sorguladığımda VDSL altyapı sınırını görüyorum, TurkNet'i aradığımda net bir tarih veremediler fakat ortalama bir süresi var mıdır? Normal TurkNet aboneliğimi GigaFiber'e taşırken bağlantı mı iptal etmem gerekiyor mu yoksa mevcut hattı GigaFiber'e taşıyabiliyorlar mı?

1-Router olarak kullanmak istediğin modemde Ethernet WAN özelliği var ise Dhpc'yi kapatıp Ethernet kablosunu lan veya WAN portuna takıp router olarak kullanabiliyorsunuz diye biliyorum.
2-eğer oturduğunuz semtin altyapısı 1000MBPS destekliyorsa CAT5e ve CAT6 kablo ile bilgisayarınızda o hızları görebilirsiniz, genelde bazı ilçelerin bazı mahalleleri 1000MBPS veriyor, genelde Max 100Mbps alırsınız Türkiye'de fiber paket ile, bende TurkNet kullanıyorum 1000MBPS alamıyorum altyapı 100Mbps'miş Max, başvurup gigabit için tekrar altyapı beklemem gerekiyormuş. CAT5 Max 100Mbps'e kadar destekler, CAT5e veya CAT6 gigabit destekler.
3-TurkNet internet başvurusu yaptıktan sonra kutunuz zaten var ise 3-10 gün arasında eve bağlamaya gelirler, fiber altyapı yok ise 1 yıl, fiber altyapı var kutu yok ise 1-2 aya hallederler.
Gigabit altyapı zaten var, gözükmüyor ise aktivasyondan 9-10 gün sonra sorgulattığınızda gözükür.
4-TurkNet GigaFiber hizmetlerini kendi altyapısından verdiği için sahip olduğunuz diğer hizmetlerin dışında başvurabiliyorsunuz. Diğer hizmetide iptal ettirin 2 tane internet istemiyorsanız.
Ben bildiğim şekilde cevapladım yanlışlar, yanılsamalar olabilir affola, konu boş kalmasın diye yardımcı olmak istedim.

2-eğer oturduğunuz semtin altyapısı 1000MBPS destekliyorsa CAT5e ve CAT6 kablo ile bilgisayarınızda o hızları görebilirsiniz, genelde bazı ilçelerin bazı mahalleleri 1000MBPS veriyor, genelde Max 100Mbps alırsınız Türkiye'de fiber paket ile, bende TurkNet kullanıyorum 1000MBPS alamıyorum altyapı 100Mbps'miş Max, başvurup gigabit için tekrar altyapı beklemem gerekiyormuş. CAT5 Max 100Mbps'e kadar destekler, CAT5e veya CAT6 gigabit destekler.

Altyapı var mı yok mu bilmiyorum. Binama kutu koymuşlar, linkteki gibi kutu var binanın dışında.

1-Router olarak kullanmak istediğin modemde Ethernet WAN özelliği var ise Dhpc'yi kapatıp Ethernet kablosunu lan veya WAN portuna takıp router olarak kullanabiliyorsunuz diye biliyorum.

Router olarak kullanmak istediğim modemi bilgisayara bağlamam şart mı?

Altyapı var mı yok mu bilmiyorum. Binama kutu koymuşlar, linkteki gibi kutu var binanın dışında.

Router olarak kullanmak istediğim modemi bilgisayara bağlamam şart mı?

Tamam kutu var ise altyapı vardır zaten, siz başvurun internete.

Şart değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı