Modem sadece salondan kurulabildiği için odaya Ethernet kablosu çekmek zorunda kalmak

yaaaz

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.
Bizim evde modem sadece salona kurulabiliyor. Ben odama her gün salondan Ethernet kablosu çekiyorum, Wi-Fi adaptörleri de stabil bağlantı sağlamıyor. Normalde kiracı olmasak elektrikçi çağırıp modem girişini odama taşırım ama evde kiracıyım, ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Salon kapısından ve kendi odanın kapısının kenarından bir yerden matkapla delik açıp kabloyu geçirebilirsin. Hatta kapı altında yeterince boşluk varsa alttan da geçebilir. Gerekirse flat kablo alırsın. Daha sonra bu iki kapı arasında kalan bölgedeki kabloyu duvar diplerine kroşe çakarak sabitleyebilir veya daha iyisi çivi izi bırakmayan yapışkanlı kablo kanalı kullanabilirsin. Birgün evden çıkacak olursan kablo kanalını söktüğünde çivi izi kalmaz. İki kapının dibine açtığın delikler varsa azıcık alçı sürerek veya silikon sıkarak kapatırsın. En stabil(yani kablolu) internet için daha iyi yol yok gibi geldi.

Benzer bir durumdan şikayetçi bir kişi olarak modemi direkt odama taşıdım ben. Ethernet kablosu zamanla sıkıntı çıkardı. Oturma odasına kadar gelen hat kablosunun ucuna ek yaparak laminant ile duvar arasındaki bantların arkasına gizleyerek odama kadar götürdüm. Oradan modeme bağladım ve daha kısa ethernet kablosu ile işi bitirdim. Tabi bu ADSL/VDSL için geçerli. FTTH/FTTB için ethernet kablosunu uzatmaya mecbursun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…