Modem sıfırlayınca ne olur?

0ndrylmz

Decapat
Daha fazla  
Merak ettim mesela ben X kişisinin IP adresini buldum diyelim, modem reset atarak benden saklanabilir mi bilgileri değişir mi?

Merak ettim mesela ben X kişisinin IP adresini buldum diyelim, modem reset atarak benden saklanabilir mi bilgileri değişir mi?

Resetlemesine gerek yok yeniden başlatınca da değişir. Sabit IP kullanmıyorsa tabii.

O IP adresi statik IP ise değişmez. Dinamik IP ise ve CGNat kullanmıyorsa o IP ile 24 saat boyunca kullanır (modemi kapatmayan birisi için söylüyorum). Sabahın 6’sında IP resetlenir. CGNat kullanıyorsa o kişi, onun router’ında yazan IP’sine erişmiş olmazsın. Kullandığı ISP’nin CGNat cihazının WAN IP’sine erişirsin senin işine yaramaz. IP değişmesi modemi kapat aç yaparak bile değişir ve senden kolayca kaçabilir. Fabrika ayarlarına çevirmesine gerek yok senden kaçması için.

Son düzenleme:
Modemlerinizi, Türk Telekom veya superonline gibi, sıfırlarsanız sadece internete bağlanabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifre almanız gerekiyor. Bazen modem kısıtlamaları başarılı bir sonuç verebilir.

Anladım teşekkürler kısaca o

Bu kadar detaylı anlatmanız beni mutlu etti teşekkür ediyorum. İşin özü ulaşamazsın diyorsunuz.

Anladım teşekkürler kısaca o

Bu kadar detaylı anlatmanız beni mutlu etti teşekkür ediyorum. İşin özü ulaşamazsın diyorsunuz.
Aynen öyle. Hiçbir türlü o kişinin kimliğine vesaire kendiniz ulaşamazsınız. Örnek veriyorum birisi siber suça karıştığı zaman emniyet'te o kişiyi tespit edeceği zaman bulduğu IP'yi ISS'e soruyor bu IP hangi saat aralığında hangi PPPoE kullanıcısına tahsis edildi diye oradan kullanıcı bulunabiliyor. Suça teşvik olmasın diyeceğim de amacınız karşı tarafın bilgisayarına erişmek falansa forumun kurallarını çiğnemek istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…