Modem sinyali nasıl güçlendiririm?

unlAkın

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Adsız.png

Kırmızı küçük nokta modemi temsil etmektedir. Lacivert nokta bilgisayarı temsil etmektedir.
Modemle en yakın duvar arası 115 cm, modemle kapı eşiği arası 175cm, kapı eşiğiyle bilgisayar arası 565 cm mesafe vardır.
Mor nokta prizi temsil etmektedir.
Koridorda hiç priz yoktur.

Elimde Kablonet'in verdiği NE1611C model modem ve 100 Mbps internetim var. Modemin sinyalini bilgisayara yetiştirmek için ne yapabilirim? Sinyal yetişiyor ama yavaş geliyor ve ara ara kesilmeler oluyor. Routermış güçlendiriciymiş bu kavramlara hiç hakim değilim araştırdım fakat anlayamadım o yüzden maymuna anlatır gibi yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 2335258

Kırmızı küçük nokta modemi temsil etmektedir. Lacivert nokta bilgisayarı temsil etmektedir.
Modemle en yakın duvar arası 115 cm, modemle kapı eşiği arası 175cm, kapı eşiğiyle bilgisayar arası 565 cm mesafe vardır.
Mor nokta prizi temsil etmektedir.
Koridorda hiç priz yoktur.

Elimde Kablonet'in verdiği NE1611C model modem ve 100 Mbps internetim var. Modemin sinyalini bilgisayara yetiştirmek için ne yapabilirim? Sinyal yetişiyor ama yavaş geliyor ve ara ara kesilmeler oluyor. Routermış güçlendiriciymiş bu kavramlara hiç hakim değilim araştırdım fakat anlayamadım o yüzden maymuna anlatır gibi yazarsanız sevinirim.

Sinyal güçlendirici bir cihaz almanız işinizi çözebilir. Range Extender veya Wifi Repeater (Menzil genişletici veya Sinyal Güçlendirici) vb isimlerle satılıyorlar.

Örneğin TP-Link RE305'i tavsiye edebilirim.

Alacağınız sinyal güçlendiriciyi koridorda ortalarda bir yerde priz varsa oraya konumlandırırsanız o noktadan sonrası için de wifi hızınız daha güçlü bir seviyede yayılacaktır.

Kablo çekerek de çözebilirsiniz tabii daha ucuza ve daha sağlıklı olur ama kabloyu geçirebileceğiniz yerler müsaitse ve/veya modemin bulunduğu yerden bilgisayara kadar giden kablo görüntüsü sorun olmayacaksa.

Son düzenleme:
CAT 6 Ethernet kablosu al?
Yazmayı unutmuşum kablo geçirmek için duvar delmem gerekiyor delmek de istemiyorum.

Sinyal güçlendirici bir cihaz almanız işinizi çözebilir. Range Extender veya Wifi Repeater (Menzil genişletici veya Sinyal Güçlendirici) vb isimlerle satılıyorlar.

Örneğin TP-Link RE305'i tavsiye edebilirim.

Alacağınız sinyal güçlendiriciyi koridorda ortalarda bir yerde priz varsa oraya konumlandırırsanız o noktadan sonrası için de wifi hızınız daha güçlü bir seviyede yayılacaktır.

Kablo çekerek de çözebilirsiniz tabii daha ucuza ve daha sağlıklı olur ama kabloyu geçirebileceğiniz yerler müsaitse ve/veya modemin bulunduğu yerden bilgisayara kadar giden kablo görüntüsü sorun olmayacaksa.
Hocam link atar mısınız? Koridor ortasında priz yok, odalarda ve mor işaretlediğim yerlerde var.

Hocam RE305'in fiyatı 900 TL'ye çıkmış onun yerine RE315'i alabilirsiniz daha iyi fiyatlı şu anda:

Yalnız konumlandıracağınız nokta çok önemli. Modemden çok uzağa koyarsanız kendisi düzgün sinyal alamazsa bir anlamı kalmaz. Wifi yaymak istediğiniz odaya da çok uzak kalırsa bu seferde o noktaya iyi bir hızı ulaştırma sorunu yaşayabilirsiniz. O yüzden bir uzatma kablosuyla (üçlü priz gibi yani elektrik kablosunu kastediyorum) ortalarda bir yere konumlandırmanız daha iyi olur.

Gerçi farklı noktaları tek tek deneyerek en iyi verimi nereden aldığınızı bulmanız gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı