Modem tavsiyesi

Badoo

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni eve taşınacağım internet için modem almam lazım modem önerebilir misiniz? Mümkün olduğunca uzun süre kullanmak istiyorum ve Wi-Fi teknolojilerini takip etmiyorum hangi özelliği olan hangi Wi-Fi standartındaki ürünleri almam lazım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teknolojilerini bilmediğim için bir fiyat aralığı da koyamıyorum.

Arkadaşlar yeni eve taşınacağım internet için modem almam lazım modem önerebilir misiniz? Mümkün olduğunca uzun süre kullanmak istiyorum ve Wi-Fi teknolojilerini takip etmiyorum hangi özelliği olan hangi Wi-Fi standartındaki ürünleri almam lazım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teknolojilerini bilmediğim için bir fiyat aralığı da koyamıyorum.

Taşınacağın evde hangi tür altyapı ve hangi şirketler varsa ona uygun cihaz önermek gerekir. Mesela Kablonet veya Superonline fiber için önce oraya taşınıp interneti bağlattıktan sonra onların -zorla- kiralattırdığı routerların performansına bakmak lazım. İyiyse gerek kalmaz, kötüyse ona göre router bakarsın. VDSL kullanılacaksa şimdiden birkaç model söylenebilir. Örn: Tenda V12, Keenetic Carrier DSL

Taşınacağın evde hangi tür altyapı ve hangi şirketler varsa ona uygun cihaz önermek gerekir. Mesela Kablonet veya Superonline fiber için önce oraya taşınıp interneti bağlattıktan sonra onların -zorla- kiralattırdığı routerların performansına bakmak lazım. İyiyse gerek kalmaz, kötüyse ona göre router bakarsın. VDSL kullanılacaksa şimdiden birkaç model söylenebilir. Örn: Tenda V12, Keenetic Carrier DSL
Onlar zaten modem verecek hakkaten neden beklemiyor ki 🤔

Valla Türknet ile görüştüm belirttikleri 73mbps hız ile vdsl internet desteği sunabiliyoruz oldu. Tabi ne gelir bilmem ancak burası benim kalıcı evim olmayabilir yani en az bir yıl buradayım da sonuçta bu ürün benimle kalacak biraz daha uzun vadeli yatırım olsun diye diyorum. Bilgisayardan anlarım da modemlerle ilgili mağara adamı tarzında bilgim var.

Onlar zaten modem verecek hakkaten neden beklemiyor ki 🤔
Türknet ile görüştüm onların modemi yokmuş ondan dolayı.

Bu markayı öneren bir kaç paylaşım gördüm de ben hiç bilmiyorum iyi bir marka mı hangi ülkenin hangi bilgin var mı bu konuda ürün bazında mı biliyorusun yoksa?
Kendim kullanıyorum. Şikayetçi olanı da görmedim. Ülkesinin bir önemi yok. Türkiye dağıtıcısı var zaten. Youtube girerek videolarına vs. bakabilirsin.

Valla Türknet ile görüştüm belirttikleri 73mbps hız ile vdsl internet desteği sunabiliyoruz oldu. Tabi ne gelir bilmem ancak burası benim kalıcı evim olmayabilir yani en az bir yıl buradayım da sonuçta bu ürün benimle kalacak biraz daha uzun vadeli yatırım olsun diye diyorum. Bilgisayardan anlarım da modemlerle ilgili mağara adamı tarzında bilgim var.

Türknet ile görüştüm onların modemi yokmuş ondan dolayı.
Türknet eskiden veriyordu. Ancak verdikleri Türk Telekom'un verdiği dandik Zyxel modeli veya türevleri oluyordu.

Ben şahsen kullandığım Tenda V12'den memnun kaldım. 75 Mbps VDSL ile yaklaşık 2 yıldır kullanırım. Yazılımında eksiklikler var ama özellik olarak iyidir. Gigabit hızında WAN/LAN portları ve fiber internet desteği mevcut. Ayrıca MU-MIMO, beamforming gibi Wi-Fi performansını arttıran özellikler de var. Kendim bilhassa Wi-Fi çekiminden memnunum. Yani şu an alır ve VDSL kullanırsın, daha sonra fiber gelirse -deneme şansım olmasa da- gigabit hızına kadar destekli bir şekilde kullanırsın. Keenetic'in muadil modemlerinde gigabit portlar değil fast ethernet(100 Mbps) desteği vardı. Tabi tekrar bakmak lazım.

Not olarak belirteyim ki bu forumun pek çok kategorisinde trend olmuş ürünler vardır. Kullanan, kullanmayan pek çok kişi sürü psikolojisiyle önerir. Örneğin, SSD kategorisinde zamanla azalsa bile ısrarla Samsung aldırmak isteyen çıkar. İyidir kötüdür diye etiket yapıştırmıyorum. Bazen bu tür önerirler tırt çıkıyor. Modeme gelince bu Keenetic markası, model özelinde de Extra DSL oluyor. Şimdiye kadar dert yanan pek kimse olmadı. Yani iyi modeldir.

Vallahi TurkNet ile görüştüm belirttikleri 73Mbps hız ile VDSL internet desteği sunabiliyoruz oldu. Tabii ne gelir bilmem ancak burası benim kalıcı evim olmayabilir yani en az bir yıl buradayım da sonuçta bu ürün benimle kalacak biraz daha uzun vadeli yatırım olsun diye diyorum. Bilgisayardan anlarım da modemlerle ilgili mağara adamı tarzında bilgim var.

TurkNet ile görüştüm onların modemi yokmuş ondan dolayı.

Wi-Fi 6 alın o zaman mümkünse. Amazon.com.tr

Wi-Fi 6 alın o zaman mümkünse. Amazon.com.tr

Bunda fiber özelliği de var mıdır nasıl anlıyoruz @kaiser soze.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı