Modem ve bilgisayarım Wi-Fi 6 desteğine nereden bakılır?

Zesow

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımın üstünde Wi-Fi 6 etiketi var ama sistemde nasıl görürüm bunu merak etmiştim aynı şey modemim içinde geçerli kutusunda vs. yazmıyor sanırım altında yanında falanda yazmıyor Wi-Fi 6 desteklese bile Wi-Fi 5'den 6 ya geçirebilir miyim?

Ayarlar > Bağlantı ve İnternet > WiFi > Merak ettiğiniz bağlantı.
Aygıt yöneticisi > Network adaptörleri > Wi-Fi adaptörünüz > Özellikler > Gelişmiş.

Modeminizin ayarlarında büyük ihtimalle bağlantı ayarlarında yazıyordur. Modelden modele değiştiği için fotoğraf koymuyorum ama küçük bir internet araması ile detaylı bir anlatım bulabileceğinizi düşünüyorum.

Bilgisayarda Wi-Fi ayarlarından gelişmiş seçenekler dersen bilgisayarın desteklediği teknolojiyi görürsün ama modemde bilmiyorum.

Modem ve bilgisayarın modelleri nedir?

Bilgisayar ASUS ROG STRIX G15 modemde emin değilim ama modeli bu sanırım TP-Link 11N9970.

bilgisayarımda ne olduğundan emin oldum. Aygıt yöneticisi > Network adaptörleri > Wi-Fi adaptörünüz > Özellikler > Gelişmiş kısmından birşeyleri değiştirebiliyorum değiştirebildiğim şeyde 'Değer' kısmı bendeki 802.11ax bunun anlamı wifi 6 internette araştırdığıma göre 2 farklı şey daha var bunları değiştirsem bir sıkıntı çıkar mı ?

Son düzenleme:
Bilgisayarınızdaki Wi-fi kartı AX, yani Wi-fi 6 destekli olsa da modeminiz malesef sadece 2.4GHz frekansında çalışıyor gibi görünüyor.
Modemi değiştirmeniz gerekecek sanırım.

802.11n = WiFi 4
802.11ac = WiFi 5
802.11ax = WiFi 6
Bu ayarı düşürmenizi tavsiye etmem. Sıkıntı çıkmayacaktır ama bağlantınızdan tam verim alamayabilirsiniz çünkü normalde modeminizle bilgisayarınız otomatik olarak desteklenen en iyi seçeneği kullanacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…