Modem ve ONT için basit UPS önerisi

Bütçe
1300 TL civarı
Makaleler
21
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R

Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Diğer:
PHILIPS 242E1GZ
Logitech Z313
Rampage R74
Glorious Model O
1000 Mbps fiber internet
------------------
Bölgemde çok sık elektrik kesintisi oluyor ve artık bundan bıktım. İnternet gittiği zaman laptopun pili sayesinde bilgisayar kullanmaya devam edebiliyorum ama modem (fiber altyapılar için doğru tabirle HGW) ve ONT kapandığı için internetim gidiyor.

Tek cihaz olan kurulumlar için piyasada epey bir ürün gördüm ama HGW+ONT kurulum için iki cihaza birden güç sağlayacak bir ürün bulamadım. Bu bağlamda iki adet uygun fiyatlı ürün almayı düşünüyorum.

Bildiğiniz uygun fiyatlı modem UPS cihazları var mı? Piyasada gördüklerim 1200 TL civarı ve iki tane alımda yaklaşık 2400 TL ediyor. Daha uygun fiyatlı ya da iki cihaza birden güç sağlayabilen bir çözüme ihtiyacım var. Yaklaşık 3 saat kapasiteli olması fazlasıyla yeterli olur.

Bölgemde çok sık elektrik kesintisi oluyor ve artık bundan bıktım. İnternet gittiği zaman laptopun pili sayesinde bilgisayar kullanmaya devam edebiliyorum ama modem (fiber altyapılar için doğru tabirle HGW) ve ONT kapandığı için internetim gidiyor.

Tek cihaz olan kurulumlar için piyasada epey bir ürün gördüm ama HGW+ONT kurulum için iki cihaza birden güç sağlayacak bir ürün bulamadım. Bu bağlamda iki adet uygun fiyatlı ürün almayı düşünüyorum.

Bildiğiniz uygun fiyatlı modem UPS cihazları var mı? Piyasada gördüklerim 1200 TL civarı ve iki tane alımda yaklaşık 2400 TL ediyor. Daha uygun fiyatlı ya da iki cihaza birden güç sağlayabilen bir çözüme ihtiyacım var. Yaklaşık 3 saat kapasiteli olması fazlasıyla yeterli olur.
Modeli hatırlayamadığım için doğrudan öneri olarak yapmayacağım ama çok konuşulmayan (en azından ben alırken araştırdığımda denk gelmedim) ve dikkat etmeniz gereken noktalar var. Bende APC'nin Easy UPS modeli var. Tahmini bir yıl önce 3k'ya aldım. Bu linkteki ürünle aynı model ancak güç değerini tam hatırlamıyorum. Benim yaşadığım bölgede çok sık kesinti yaşanmasa bile hem bazı saatlerde dalgalanma oluyor hem de bazen birkaç gün üst üste gece saatlerinde iki saniyelik kesintiler oluyor. Ben hem masaüstü bilgisayarım hem routerım (sizin dediğiniz gibi HGW, ONT pek problem değil kesinti süresinde) hem de içinde servis bulundurduğum Pi 4 kapanıp açılmasın diye aldım. Uzun zaman diliminde çalışacak bir ürün olarak almadım. Bu neden önemli derseniz, bendeki UPS'in içinde buzzer var. Hem elektrik kesildiğinde, hem overheat durumunda her şeye ötüyor. İki üç saniyelik ufak kesintilerde problem olmuyor ancak eğer uzun süreli kesintiler yaşasaydım kesinlikle bir haftaya kalmaz kafayı yerdim. Siz de üç saat götürebilecek bir ürün dediğiniz için aktif güç sağladığı sürede sürekli öten bir cihaz almamaya özen gösterin.

Bunu alabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı