Modem ve router farkı nedir?

tatakae23

Decapat
Daha fazla  
Aslında tek sorum bu değil, sgs 1600 kullanıyorum, bayağı oldu alınalı ve internetim kullanılmayacak seviyelere düşüyor ve reset atmam gerekiyor. 12 Mbps olan paketi kullanıyorum ama en fazla 10 Mbps görüyor, testlerde indirme hızı da en fazla 1 altyapı 86 Mbps karşılıyor ve paket değiştireceğim zaten yakında. Bir arıza gözükmüyor teknik servisi arayınca. En sonunda modemde sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım ve değiştireceğim ama ne alacağımı bilmiyorum, routerla modem farkı falan bayağı yardımınıza ihtiyacım var. Almam gereken veya yapmam gereken şeyleri söylerseniz sevinirim. Bayağı karışık yazdım ama.

Son düzenleme:
Aslında tek sorum bu değil, sgs 1600 kullanıyorum, bayağı oldu alınalı ve internetim kullanılmayacak seviyelere düşüyor ve reset atmam gerekiyor. 16 Mbps olan paketi kullanıyorum ama en fazla 10 Mbps görüyor, testlerde indirme hızı da en fazla 1 altyapı 86 Mbps karşılıyor ve paket değiştireceğim zaten yakında. Bir arıza gözükmüyor teknik servisi arayınca. En sonunda modemde sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım ve değiştireceğim ama ne alacağımı bilmiyorum, routerla modem farkı falan bayağı yardımınıza ihtiyacım var. Almam gereken veya yapmam gereken şeyleri söylerseniz sevinirim. Bayağı karışık yazdım ama.
Modem hem sana hattan interneti çeker hem de bunu kablosuz olarak dağıtır. Router ise sadece interneti kablosuz dağıtmaya yarar. Eğer hattan gelen kabloyu bağlayacak bir cihaz arıyorsan modem, sadece dağıtıcı arıyorsan router bakman lazım.
İnternet hızı için ise 6 mbps kayıp çok fazla değil, bağlı olan diğer cihazlar kullanıyor olabilir. Ben de 16mbps kullandığım dönemde hızın tamamını sadece gece alabiliyordum.

Fark ettiğinz gibi 12e çevirdim çünkü ben 16'nın parasını ödememe rağmen 12 yazıyor uygulamasında ve bunu yeni fark ettim. Şimdi 50 Mbps'lik bir paket alacağım buna göre ne almalıyım ve modem bakmam lazım sanırım öneriniz?

Fark ettiğinz gibi 12e çevirdim çünkü ben 16'nın parasını ödememe rağmen 12 yazıyor uygulamasında ve bunu yeni fark ettim. Şimdi 50 Mbps'lik bir paket alacağım buna göre ne almalıyım ve modem bakmam lazım sanırım öneriniz?
Modeme yatırım yapmak istemezseniz sağlayıcının eşantiyonunu kullanabilirsiniz. Eğer illa alacağım derseniz Asus modellerine bakabilirsiniz. 50mbps çok yüksek bir değer değil zaten, kaliteli bir markanın giriş seviyesi bir modeli işinizi görür.

Bu 2 saatte bir internetin kullanılamaz hale gelmesi düzelir mi diye sormuştum o kısmını kaçırdım sanırım kullanılmaz hale gelince üstündeki ışık fazlasıyla yanıp sönmeye başlıyor kısaca öyle söyleyeyim ve ısınıyor ısınmadanda olabilir mi?

Bu 2 saatte bir internetin kullanılamaz hale gelmesi düzelir mi diye sormuştum o kısmını kaçırdım sanırım kullanılmaz hale gelince üstündeki ışık fazlasıyla yanıp sönmeye başlıyor kısaca öyle söyleyeyim ve ısınıyor ısınmadanda olabilir mi?
Isınmadan kaynaklı olabilir. Ben de benzer bir durumu Huawei modemimde yaşıyordum, sonra Asus'a geçince sorunum çözüldü. Şimdi tekrar başka bir eşantiyon Huawei'ye geçtim ve bunda da bir problem yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı