Modem veya Wi-Fi güçlendirici önerisi

Yunussemree0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 1000 Mbps internet kullanıyorum. Hız konusunda bir problemim yok fakat çekim gücü konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum. Örneğin kapının önünde hiç çekmiyor 5GHz. Bu verdikleri modemden mi kaynaklı anlamadım. Önceki internetim cok yavas olsa da kapının önünde falan iki çizgi çekiyordu. Bunun için modem mi Wi-Fi güçlendirici mi almalıyım bilemedim. Wi-Fi güçlendirici alırsam nereye koymalıyım o da muamma pek bilgim yok. Çekim gücünün kötü olduğunu şuradan anladım; salonda kablosuz Wi-Fi 380 Mbps oda da 200 mutfakta 150 civarı. Üst ve alt katta hiç sadece 2.4 GHz az bir şey çekiyor. Kablolu da tam 980.

Kullanılan modem bu arkadaşlar eklemeyi unuttum. ZC-521 bilinmeyen bir marka sanırım. Hiçbir yerde stokta yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240817_163517_Chrome.jpg
    Screenshot_20240817_163517_Chrome.jpg
    69,6 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_20240817_163449_Chrome.jpg
    Screenshot_20240817_163449_Chrome.jpg
    32,5 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Benim internetim 100 mbps ve yanında gönderdikleri modemde özellikle 5ghz çekim gücü düşüktü, sonrasında "Xiaomi Mi WiFi Router 4A 1167 Mbps 2.4G 5G Çift Bant 4 Antenli" bu modelden aldım, 5ghz de çekim mesafesi neredeyse 2 katına çıktı. (Router ,modeme kabloyla bağlı)

Benim internetim 100 Mbps ve yanında gönderdikleri modemde özellikle 5GHz çekim gücü düşüktü, sonrasında "Xiaomi Mi Wi-Fi router 4A 1167 Mbps 2.4G 5G çift bant 4 antenli" bu modelden aldım, 5GHz de çekim mesafesi neredeyse 2 katına çıktı. (router, modeme kabloyla bağlı)

Teşekkür ederim peki routerı nereye konumlandırmam lazım. Modemle arasında ne kadar mesafe olmalı en fazla.

Teşekkür ederim peki routerı nereye konumlandırmam lazım. Modemle arasında ne kadar mesafe olmalı en fazla.
Eğer ethernet kablosu ile bağlamayı düşünüyorsan uzunluk fark etmez , ben evimde 10 metrelik bir kabloyla routeri başka odada çalıştırıyorum . Ethernetsiz yani repeater olarak kullanmak istersen (sanırım öyle bir özellik de vardı bu modelde) araya en fazla1 oda koymanı tavsiye ederim ki hız düşümü fazla olmasın. Ancak şöyle söyleyebilirim ilk denememde servis sağlayıcının verdiği modeme kısa bir kablo ile bağlayarak denemiştim , öyle bile stok modeme göre ciddi fark oluşturdu.

Eğer Ethernet kablosu ile bağlamayı düşünüyorsan uzunluk fark etmez, ben evimde 10 metrelik bir kabloyla routeri başka odada çalıştırıyorum. Ethernet'siz yani repeater olarak kullanmak istersen (sanırım öyle bir özellik de vardı bu modelde) araya en fazla1 oda koymanı tavsiye ederim ki hız düşümü fazla olmasın. Ancak şöyle söyleyebilirim ilk denememde servis sağlayıcının verdiği modeme kısa bir kablo ile bağlayarak denemiştim, öyle bile stok modeme göre ciddi fark oluşturdu.

Tamamdır bilgilendirmeniz için ayrıyeten teşekkür ederim 🙏🏻 router alıp verdikleri modeme kabloyla bağlantı kursam bir nebze sorunum çözülür öyleyse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı