Çözüldü Modem yerine router kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cipssi

Femtopat
Daha fazla  
Evdeki modemi iade edip telefon hattından gelen bağlantıyı router bağlasam olur mu? Birkaç olur demişti emin olamadim veya olmasa bile bunu yapabilen cihazlar var mı?

Çözüm
Evdeki modemi iade edip telefon hattından gelen bağlantıyı router bağlasam olur mu? Birkaç olur demişti emin olamadim veya olmasa bile bunu yapabilen cihazlar var mı?
Modem, dijital yani sayısal veriyi analog veriye dönüştürür. Router'larda bu tür bir özellik bulunmaz.

Modem olmadan internete erişim sağlayamazsınız. Aynı şekilde modem, router görevi de görür; ancak router'ın yapamadığı görevi modem üstlenir, yani interneti aktarır.
Modem, dijital yani sayısal veriyi analog veriye dönüştürür. Router'larda bu tür bir özellik bulunmaz.

Modem olmadan internete erişim sağlayamazsınız. Aynı şekilde modem, router görevi de görür; ancak router'ın yapamadığı görevi modem üstlenir, yani interneti aktarır.

Çözüm

Bağlayacağınız cihaz modem + Router kombi bir cihaz ise (servis sağlayıcların verdikleri gibi) neden olmasın, tabi ki olur. Evet, modem + router cihazlar tabi ki var, hatta çıplak modem bulmak modem+router bulmaktan çok daha zor.

2500 TL'ye kadar modem+router veya modem önerir misiniz

Hocam geniş bir bilgim yok. Daha doğrusu çok uzun süredir aynı Cisco/Linksys ürünlerini kullanıyorum ben. Cihazlar sağlam dolayısı ile 2013'ten beri çok ihtiyacım olmadı. Ama adamlar ev kullanıcısı piyasasından çekildiler, yoksa pahalı ama güzel ürünlerdi.

Sadece modem artık yok, hep modem+router şeklinde cihazlar.

Bu aşağıdakini 2021'de biraz araştırarak bozulan ve hiç sevmediğim Superonline stok modem yerine kullanmak için almıştım. O zamandan beri sıkıntısız kullanıyorum. Gördüğüm kadarıyla hala popüler bir ürün. Aynı markanın iki adet de priz tipi genişleticisi ve bir adet de wifi adaptörü var, sonradan ağa eklediğimiz, onlarda da memnunum.

Yalnız fiyatlara dikkat edin çok büyük bir gariplik var, 2000+ ile 9000+ arasında oynuyorlar. Eğer firmada bir sıkıntı yoksa bence 2000+ belki de vakit kaybetmeden alınmalı, marka ve özellikler ile ilgili sıkıntınız yoksa.

https://www.hepsiburada.com/ara?q=tplink 2100&kategori=2147483646_3013122

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı