Modemde DSL ve internet ışığı yanıyor ancak internete bağlanamıyorum

Peki bende niye Google açılıyor?

Peki bende niye Google açılıyor?
Arkadaş haklı çıktı boşuna tartışmayı uzatmayalım. Aynı şeyi bende düşündüm, zaten Türknet destek kaydı açtırmadan önce bunları denemen için adım adım anlattığı sayfaya yönlendiriyor. Telefondan denediğimde girmedi, şimdi bilgisayar üzerinden o ip adresini girince direk bağlandı. Bağlanınca arkadaşın verdiği dns adresini denedim internet geldi.

Son düzenleme:
İnternet bağlantınız var olduğu için açılıyor çünkü.

Sanırım tam izah edemedim. Eğer internet hiç olmasaydı o ip adresi veya www.google.com adresi işe yaramazdı. Eğer internet var ama DNS çalışmıyorsa o zaman www.google.com açılmaz ama ip adresi siteye götürür. DNS sorunu yoksa her türlü o siteye gidersiniz. Ben o öneriyi yaparken sorunun DNS kaynaklı olduğunu test ettirmek yaptım. Aklı başında bir müşteri temsilci de telefonda bunu önerecektir.

Bir akış diagramı hazırladım. Bu algoritmayı kullanmış olmamın sebebi aslında internet bağlantısının var olması ama sitelere erişimin yapılamamasıdır. DSL ve internet bağlantısı kurulmuş (modem öyle diyor) bir de IP adresi verilmişken istenilen adreslere erişilememesinin ilk akla gelen sebebi budur.

Siz ilk soruya evet cevabı verdiyseniz zaten ikinci soruya geçip Google, Facebook vs. sitelere IP adresi kullanarak girmenize gerek yok. DNS dediğimiz şeyin görevi web sitelerinin gerçek adresleri olan IP adresleri ile bizim kolayca akılda tuttuğumuz adresler arasında eşleştirme yapmasıdır. Sorun yalnızca DNS kaynaklı ise sizin aslında internetiniz var demektir. Aklınızda tuttuğunuz IP adresini yazarsanız istediğiniz siteye ulaşırsınız. Lakin her site için adres ezberlenemez. DNS bize bu kolaylığı sağlar ve çalışan bir DNS varken de IP adresi yazarak ulaşabilirsiniz.

Artık anlaşılmıştır umarım. Bu aşamadan sonra pes edeceğim çünkü.

Harikasınız. Bundan sonra hakkında sığ bilgilere sahip olduğum konulara bir şey yazmayacağım. Beni aydınlattığınız için gönülden teşekkürler

Yine aynı sorun, yine internetim yok. Bu sefer verdiğiniz DNS adresleri de işe yaramıyor ama DSL ve internet ışığım yanıyor. IP üzerinden sitelere de girebiliyorum.
Şu anda geri geldi. Turknet'de kaydı yenilemekte fayda var anlaşılan.

Sorun tekrarlandığında komut istemini açıp şu komutları sırasıyla uygulayın:
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew

Bu komutlar ile bilgisayardaki DNS önbelleği temizlenip bağlantınız tazelenecek. İşe yarayacağını umuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…