modemde yayın yaparken droplar oluyor

Karmastir

Hectopat
Herkese merhaba, arkadaşlar konuyu çok uzatıp kafanızı şişirmek istemiyorum. Kick platformunda 2 aydır yayın açmaktayım. Eski modemin Wi-Fi özelliği yetmediği için yenisi ile değiştirmeye karar verdim. Değişiklikten sonra her yayın bir anda drop giriyor ve bir süre sonra kendi kendine düzeliyor. Eski modemimde böyle bir problem yoktu. Modemin performansından oldukça memnunum ping değerlerim Wi-Fi ve diğer özellikler çok iyi çalışıyor fakat bu yayında drop olması bayağı can sıkıcı. Eski modemim ile 8400 - 9000 bitrate vermişliğim var hız ile ilgili bir problem olmadığını biliyorum. Ne yaparsam yapayım kesinlikle çözemedim. Belki bir fikriniz olur diye sormak istedim. Nasıl çözebilirim?

Modem: Keenetic Omni DSL KN-2011

Update: Keenetic destek ekibiyle konuştum. Bana türknet destek ekibine ulaşıp bunları söylememi istedi. Aynı şekilde söyledim ve evime bir ekip gönderdiler herhangi bir problem olmadığını söylediler. Bence anlamıyorlar. Ne olduğu hakkında bir fikirleri yok. Diğer taraftan eski modemimde hiç drop yemiyordum. 1 kere bile drop olduğunu görmedim yani. Cihaz ile alakalı sorun mu var? Yoksa ayarları ile ilgili bir sorun mu var? Anlayamadım. Keenetic ekibinin yazdığı yazıyı aşağıya bırakıyorum.

Gönderdiğiniz raporda alt yapı kaynaklı her iki yönde FEC (düzeltilen) ve CRC (düzeltilemeyen) hatalar mevcut, download yönünde SNR değerleriniz sınırda fakat stabil , Download yönünde hat zayıflaması normalde uploaddaki değer gibi 0 dB yakın olması önerilirken sizin alt yapınızda 11.3 dB, her iki yönde hatalar (ERROR) mevcut, doğal olarak bir süre sonra performansı düşecek ve kopmalar meydana gelecektir.. Bu durum Alt yapı kaynaklı bir durumdur öncelikle mutlaka iç tesisatınızı bina girişinden dairenize kadar Cat6 kablo ile yenilemeniz sonrasında ISP firmanız ile iletişime geçerek iç tesisatınızın yeni olduğunu hattınızda FEC ve CRC hataları olduğunu ve SNR değerinin düşük olduğunu belirterek arıza kaydı oluşturunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…