Modem'deki DNS ayarlarını değiştirmek ne işi yarar?

Pelevin

Hectopat
Aslında soru gayet basit, Türkiye'den erişim kısıtlı olan bazı sitelere nasıl girebilirim? Modemi kurcalarken DNS gördüm, kendi ağ bağdaştırıcımızdakiyle arasındaki fark nedir modemin DNS'ini değiştirmenin?
Bir de girmek istediğim spesifik olan 1-2 site var erişime kısıtlı, malum ücretli bir VPN almadıkça da VPN çok kullanışlı bir şey değil.
Herhangi bir çözüm önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf erişime kısıtlı sitelere giriş yapabilmek için modem ayarlarınızla oynamak biraz saçma olur. VPN için Opera tarayıcı kullanabilirsiniz. Gayet sağlıklı ve ücretsiz bir şekilde çalışıyor.

Sırf erişime kısıtlı sitelere giriş yapabilmek için modem ayarlarınızla oynamak biraz saçma olur. VPN için Opera tarayıcı kullanabilirsiniz. Gayet sağlıklı ve ücretsiz bir şekilde çalışıyor.

Zaten kullanıyorum hocam, stabil değil bende sürekli hata veriyor, aç kapat vs. Bir de yavaş çalışıyor bence.

VPN hızları internet hızınızla doğru orantılı olarak çalışır. Ücretli bir VPN kullansanız bile fark ettireceği miktar %30 civarındadır. Sürekli erişimi kısıtlı sitelere girme gibi bir durumunuz yok ise bu "yavaşlığı" tolere etmek daha mantıklı olur.

Aslında soru gayet basit, Türkiye'den erişim kısıtlı olan bazı sitelere nasıl girebilirim? Modemi kurcalarken DNS gördüm, kendi ağ bağdaştırıcımızdakiyle arasındaki fark nedir modemin DNS'ini değiştirmenin?
Bir de girmek istediğim spesifik olan 1-2 site var erişime kısıtlı, malum ücretli bir VPN almadıkça da VPN çok kullanışlı bir şey değil.
Herhangi bir çözüm önerisi olan var mı?
VPN kullanmana gerek yok. 1.1.1.1 / 1.0.0.1 veya 209.244.0.3 / 209.244.0.4 DNS adreslerinden birini seç ve modemin DNS kısmına kaydet. Modem üzerinden DNS değiştirmek, bağlı olan bütün cihazları etkiler. Yani tek tek her bir cihazın DNS adresini değiştirmene gerek kalmaz. Vermiş olduğum DNS adresleri ile her siteye giriş yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı