Modemdeki DSL ışığı yanıp sönüyor

Esunshine

Hectopat
Daha fazla  
1-2 haftadır internette sorun yaşıyoruz. DSL ışığı yanıp sönüyor. DSL bir süre yanıp söndükten sonra birkaç saniyeliğine tamamen sönüyor. Bazen internet gün içerisinde birkaç saat geliyor, sonra tekrar gidiyor, bu döngü böyle devam ediyor. Binada bu sorunu yaşayan tek biziz. Bina çok eski. Dışarıdaki bina kutusu açıkta duruyor. Kutudan apartman içine bir kablo geliyor, oradan bir ek ile daireye ulaşıyor.

Daireye gelen kabloda problem olduğunu sanmıyorum ama kutudan bina içine gelen kabloda bir sıkıntı olabilir. Bu dışarıdaki kutu kimin sorumluluğunda? Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Bu arada modemden değil, farklı bir modem ile denedik ama sorun devam ediyor.
IMG_20250515_224938.jpg

1-2 haftadır internette sorun yaşıyoruz. DSL ışığı yanıp sönüyor. DSL bir süre yanıp söndükten sonra birkaç saniyeliğine tamamen sönüyor. Bazen internet gün içerisinde birkaç saat geliyor, sonra tekrar gidiyor, bu döngü böyle devam ediyor. Binada bu sorunu yaşayan tek biziz. Bina çok eski. Dışarıdaki bina kutusu açıkta duruyor. Kutudan apartman içine bir kablo geliyor, oradan bir ek ile daireye ulaşıyor.

Daireye gelen kabloda problem olduğunu sanmıyorum ama kutudan bina içine gelen kabloda bir sıkıntı olabilir. Bu dışarıdaki kutu kimin sorumluluğunda? Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Bu arada modemden değil, farklı bir modem ile denedik ama sorun devam ediyor.
Eki Görüntüle 2491626
Superonline mı ?

Babam Türk Telekomdan emekli ona fikrini sordum. Kapı ve pencere kenarlarından geçen kablolar sürekli o noktalardan kırılıyor ve bu sorunlara sebep oluyor dedi. Muhtemelen sizin kutudan eve gelen kablolarda sorun var. Bir elektrikçi ile o kabloları yenilemeniz sorunu çözebilir.

Sorun başladığında Türk Telekom kullanıyorduk. Arıza kaydı oluşturduk, ekipler geldi ama sonra saatlerce gitmeyince düzeldi sandık. Sorun düzeldi dedik, gittiler. Sonra sorun yine başladı. Şu anda gigaspeed kullanıyoruz, altyapı Telekom'un.

Aynı sorunu Superonline da yaşadım önce bina portunda sıkıntı var dediler kontrol ettiler sorun çıkmadı altyapı TT'nin yoldan gelen hatta bozukluk var dediler BTK ve CİMER'e aynı anda eleştiri twiti attım cayma bedeli olmadan abonelik iptali teklif ettiler kabul etmedim sorunu çözdüler. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı