Modemden çıkan RJ45 uçtan RJ11 ile evdeki odalarda internet dağıtmak

Devlabs

Hectopat
Katılım
23 Şubat 2021
Mesajlar
38
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Doktor
Ben alt komşudan eve kablo çektim. Evdeki telefon hattından yan odaya interneti taşımak istedim TV için. Telefon hattına baktığımda 4 damarlı bir kablo döşenmiş ve CAT 3 dişi girişe bağlanmış (RJ11/12 girişli). Benim yapmak istediğim dışarıdan gelen 8 pinli kablodan 4 pinini kullanarak interneti aktarmak. İnternette bayağı bir araştırdım 100Mbit'e kadar 4 pin (1.2.3.6 pinler) yeterliymiş. Kullandığımız internet 55Mbit internet ve modemler Ethernet girişli(8-pin) düşündüğüm fikrin gerçekleşme ihtimali var mı? Bir tarafı 8 pin bir tarafı 4 pin olan 2 kablo yaptım.(CAT-6 dan)renkleri düzgün taktım. Ama son durumda her şeyi taktığımda LAN ışığı belli aralıklarla yanıp sönüyor. Bende foruma yazmak aklıma geldi. Fikri olanlar yardımcı olabilirler mi?
 
RJ45'i RJ11'e dönüştüremessin.
PowerLine adaptör alabilirsin.
Ama istersen kendine bir router alıp hem TV'ye kötü görüntü oluşmaz hem de kendi ağını kurarsın.
 
Modemden çıkan 1.2.3.6 pinlere bağlanmış bir RJ45 kablosu başka bir cihaza aynı renkler aynı sıraya konumlandırarak bağlanırsa bağlantı sağlamaz mı?

RJ45'i RJ11'e dönüştüremessin.
PowerLine adaptör alabilirsin.
Ama istersen kendine bir router alıp hem TV'ye kötü görüntü oluşmaz hem de kendi ağını kurarsın.
Modemden çıkan 1.2.3.6 pinlere bağlanmış bir RJ45 kablosu başka bir cihaza aynı renkler aynı sıraya konumlandırarak bağlanırsa bağlantı sağlamaz mı?

Şu şekilde bir plan var aklımda, nerede hata olduğun öğrenmek istiyorum.

 
Son düzenleme:
İnternette bayağı bir araştırdım 100Mbit'e kadar 4 pin (1.2.3.6 pinler) yeterliymiş.
Evet yeterli ama mantıksız bir tercih. CAT-3 yüksek frekansları desteklemediği için ciddi paket kaybına yol açabilir.

Telefon hattının yanında yeteri kadar boşluk varsa sustayla CAT-6 çektirin. Ömürlük olsun.
 

Teşekkür ederim hocam. Son çözüm olarak bunu deneyeceğim. Yaptığım kablodan sadece TV faydalanacak. Paket kayıpları çok önemli değil.

İşin aslı ben sinir oldum buna. Modem 4 pin mi desteklemiyor, yoksa düşündüğüm çizimde bir sorun mu var anlamadım?
 
Neden çalışmadığını aklım almıyor
Arkadaşlar LAN bağlantısını, kabloları söküp temiz bir kurulum yaparak başardım. Artık LAN bağlantısı var ama IP atamıyor sebebi sizce neden?

Evime gelen kabloyu evdeki modemimde DHCP özelliğini kapatarak acces point gibi kullanıyorum. İp atamasını komşumdaki modem yapıyor. Bilginiz olsun.





Kablolaması bu şekilde.




Sorun çözüldü. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…