Hocam bu FTTB olarak geçmiyor, FTTC olarak geçiyor çünkü binaya fiber gelmiyor, RG kablo geliyor.Amam benim FTTB FTTH değil.
Modemi direk ankastreye bağlar gibi bağlamak istiyorsunuz sanırım, yanlış anlamadıysam.
İlk fotoğrafın UyduNet ile alakası yok. Televizyon hattı.
Eki Görüntüle 812879
Bunlardan biri size ait, hangisi olduğunu bulmanız lazım. Kısa bir RG kablo alıp bağlamak kolay iş.
Yalnız bu kablo televizyon kablosunun 1 küçüğü veya 1 büyüğü olması lazım.
Binada 14 daire olmasına bakmayın, istedikleri zaman 1 tane daha splitter ekleyip port sayısını 2 katına çıkarabilirler.
Hocam bu FTTB olarak geçmiyor, FTTC olarak geçiyor çünkü binaya fiber gelmiyor, RG kablo geliyor.
Aslında FTTx olarak adlandırmak yanlış olur. DOCIS sistemi ayrı sınıflandırıyorlar.
Bunun FTTB olması için şöyle olması gerekli;
Eki Görüntüle 812888
Modemi direk ankastreye bağlar gibi bağlamak istiyorsunuz sanırım, yanlış anlamadıysam.
Eki Görüntüle 812879
Bunlardan biri size ait, hangisi olduğunu bulmanız lazım. Kısa bir RG kablo alıp bağlamak kolay iş.
Binada 14 daire olmasına bakmayın, istedikleri zaman 1 tane daha splitter ekleyip port sayısını 2 katına çıkarabilirler.
Hocam bu FTTB olarak geçmiyor, FTTC olarak geçiyor çünkü binaya fiber gelmiyor, RG kablo geliyor.
Aslında FTTx olarak adlandırmak yanlış olur. DOCIS sistemi ayrı sınıflandırıyorlar.
Eki Görüntüle 812888
Eee ama kendi kullanıcı adı ve şifresi ile girebilecek mi yani böyle yapılabiliyorsa o zaman herkesi direk altyapıya bağlasınlar kutu falan uğraşmasınlar?
İyi de modem Mac adresini tanımlıyorlar bende 2 tane tanımlı var zaten 2 side aktif.
İyi de modem Mac adresini tanımlıyorlar bende 2 tane tanımlı var zaten 2 side aktif.
Ama 2'sini aynı anda kullanamıyorum: F
Eki Görüntüle 812879
Eki Görüntüle 812888
İyi de o porta tanımlamıyorlar mı sen kendi portun dışından internet alabiliyor musun?
Hocam şu ilk fotoda prevail diye cihazın aynısı altyapıda var fotoğraflarda.
İyi de her yerde port yok zaten herkes tek yerden alabiliyor başka yerde olmuyor uzattırmak durumunda kalıyon kabloları.
Eve gelen hattı çıkarıp, oraya kıyas kabloyla modemi bağlayacak. Modem içinde zaten bilgiler girilmiş vaziyette. Sorun olmaz.Eee ama kendi kullanıcı adı ve şifresi ile girebilecek mi yani böyle yapılabiliyorsa o zaman herkesi direk altyapıya bağlasınlar kutu falan uğraşmasınlar?
O attığım kısımdan evinize giden kabloyu bulmanız lazım. O kısmı RG kabloda nasıl yapılır bilmiyorum.Şimdi benim neyi bulmam lazım hangisi internete çıkar götürür onu merak ediyorum.
Detaylı fotoğrafı var mı? İlk kez görüyorum onu.Hocam şu ilk fotoda prevail diye cihazın aynısı altyapıda var fotoğraflarda.
Eve gelen hattı çıkarıp, oraya kıyas kabloyla modemi bağlayacak. Modem içinde zaten bilgiler girilmiş vaziyette. Sorun olmaz.
Direk altyapıya bağlanmak kolay ama DSLAM veya ilgili cihazda eşleşen bilginiz olmazsa kullanamazsınız.
Zaten kullanıcı adı ve şifresi olmadan kimse hizmet alamaz.
O attığım kısımdan evinize giden kabloyu bulmanız lazım. O kısmı RG kabloda nasıl yapılır bilmiyorum.
Detaylı fotoğrafı var mı? İlk kez görüyorum onu.
Aynı sistemi TT'de kullanıyor. ONT'nin MAC adresi sisteme tanımlı. O olmadan internete giremiyorsunuz.Şimdi bu yaz modem değiştirdim ve modemin arkasında Mac adresi var onu yazdı onayladı kısa sürede gelir dedi 10 dk da geldi bu cihaza bağlanıp ayar yapmadı ama bilemeyeceğim.
Aynı sistemi TT'de kullanıyor. ONT'nin Mac adresi sisteme tanımlı. O olmadan internete giremiyorsunuz.
Buna rağmen TT kullanıcı adı ve şifre istiyor. 2 aşamalı güvenlik sistemi gibi düşünün.