Modeme Birden Çok Kişi Bağlanınca Netin Yavaşlaması

Makaleler
2
Daha fazla  
Evde internete benim masaüstü bilgisayar ve annemin telefonu bağlıyken bir sıkıntı olmuyor. Fakat babam ve ablam bugün işten geldi ve telefonları direkt olarak Wi-Fi'a bağlandığı için onlar bağlanınca inanılmaz bir yavaşlama oldu. Hiç bir şey indirmediklerine, izlemediklerine eminim. Wi-Fi bağlanır bağlanmaz nedense internetim yavaşladı. Bu kadar bağlantıyı kabul etmiyor mu yoksa modem ayarlarında mı bir sıkıntı var? Videomu normal bir şekilde izlerken onlar geldikten sonra net yavaşlamaya, video donmaya başladı. 360p izliyorum bir de Yazıklar olsun bu Türk Telekom'un alt yapısına. AKK'yi geçmiş durumdayım ama bu durum tam bir saçmalık.

Sistemin interneti kullanmadığını nereden biliyorsunuz? Modem arayüzünden varsa anlık trafik durumunu kontrol edin, sorunun kaynağını bulmadan hemen suçu servis sağlayıcıya atmayın.

Sistemin interneti kullanmadığını nereden biliyorsunuz? Modem arayüzünden varsa anlık trafik durumunu kontrol edin, sorunun kaynağını bulmadan hemen suçu servis sağlayıcıya atmayın.
Her şey normalken 2 tane fazladan bağlantı olduğu zaman netin yavaşlaması sistemimin suçu değildir, zannetmiyorum
Anlık trafik durumunu nereden kontrol ediyoruz? Öyle veya böyle TTNET çöp. Babam taahhüt yeniletmese değiştirecektim ama maalesef. Neyse en azından bu saçma soruna bir çözüm bulalım madem Yardımlarınızı bekliyorum.
Windows Update'i bir kontrol edin derim.

Modeminizin gelişmiş QoS ayar desteği varsa oradan bağlanan kullanıcılara bağlantı limiti ayarlayabilirsin.

Limit koymak aile için pek mantıklı değil. Babam facebook üzerinden video falan izliyor. Onu çıldırtmak istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…