Hocam ben sizin hızınızı anlamadım. Salonda 200 MB alıyorum demiştiniz (200Mbps demek istediniz sanırım?), ama menzil genişleticinin olduğu yerde 300 alıyorsunuz? Sizin paket hızınız ne?
Tam olarak hızını hatırlamıyorum maalesef, salon ile modem arasında duvar var ama sinyal güçlendiriciyi taktığım yer ile yok. Belkide o yüzdendir. Bu arada yanlış anlaşılmasın sinyal güçlendirici odam ve modemin arasında bir yerde.
Menzil genişleticiyi internetin 5Mbps çektiğini söylediğiniz odaya daha yakın bir prize takınca menzil genişleticiden kaç hız aldınız bunu dener misiniz?
Çünkü anlaşılan modem baya iyi bir hızı yayıyor içeriye doğru.
Menzil genişleticiyi internetin 5Mbps çektiğini söylediğiniz odaya daha yakın bir prize takınca menzil genişleticiden kaç hız aldınız bunu dener misiniz?
Çünkü anlaşılan modem bayağı iyi bir hızı yayıyor içeriye doğru.
Evet modem işte koridora kadar iyi bir hız yayıyor ama koridorun başı benim attığım değerler, koridorun sonu için aynısını söyleyemem. Menzil genişletici odamın önünde yine 15Mbps veriyor.
Mercusys ME30 1200MBPS almayı düşünüyorum hazır indirimdeyken. Ama bunada bakarım.
Çünkü anlaşılan modem bayağı iyi bir hızı yayıyor içeriye doğru.
Evet modem işte koridora kadar iyi bir hız yayıyor ama koridorun başı benim attığım değerler, koridorun sonu için aynısını söyleyemem. Menzil genişletici odamın önünde yine 15Mbps veriyor.
Mercusys ME30 1200MBPS almayı düşünüyorum hazır indirimdeyken. Ama bunada bakarım.
Anladım hocam tamam siz bilirsiniz. 5Ghz desteği olan bir menzil genişletici alın ama mutlaka. Benim tavsiyem TP Link RE305. Mercusys ME30'sa benzer bir cihaz kağıt üstünde ama kullanmadığım için ne kadar yakın performans verir bir şey diyemem.
Anladım hocam tamam siz bilirsiniz. 5GHz desteği olan bir menzil genişletici alın ama mutlaka. Benim tavsiyem TP-Link re305. Mercusys ME30'sa benzer bir cihaz kağıt üstünde ama kullanmadığım için ne kadar yakın performans verir bir şey diyemem.
Tahmin edebiliyorum çünkü elinizdeki genişletici sadece 2.4GHz destekliyor, odanızdan uzaklaştıkça çok daha düşecek modeme istediği kadar yakın olsun
Hangi cihazı aldığınızı ve sonuçları daha sonra güncellersiniz. Umarım sorununuz çözülür.