Hayır öyle yapmadım. Wifi Güçlendirici alıp ara bir noktaya taktım şu an modemin yanındakinden daha iyi bağlantı alıyorum. Arkadaşın dediği kafama yatmadı ve zor geldi.Selam son durum nedir hocam? Arkadaş gayet güzel yardımcı olmuş aslında çözüm alması gerekirdi. Eğer işlemi aynı arkadaşın dediği gibi yaptıysanız dönüş yapın. 12 gün olmuş çünkü.
Hayır öyle yapmadım. Wi-Fi Güçlendirici alıp ara bir noktaya taktım şu an modemin yanındakinden daha iyi bağlantı alıyorum. Arkadaşın dediği kafama yatmadı ve zor geldi.
Modemi odama taşımam imkansız çünkü telefon kablosu trafoya bağlı ve çok kısa. Trafodan odama kablo çekmem için en az 15-16 metrelik bir kablo lazım. Wifi güçlendirici modemin yanındakinden çok daha iyi bir bağlantı veriyor ve ping sorunu yaşamadım. Daha kolayıma geldi ve bütçe ile alakalı bir sıkıntım yok hocam. odamda 1.1 download 0.2 upload alırken artık odamda 27.1 download 10.9 upload alıyorum. Bu değer modemin yanındakinden daha yüksek.Bu arada Wi-Fi güçlendirici yerine direkt modem işlemi hem ucuz hem de daha kolay bir işlemdi. Kabloyu kesme veya herhangi birleştirme yapılmadığı için direkt olarak sadece konnektor üzerinden yapıldığından ötürü herhangi veri kesintisi veya düşmesi yaşanmazdı. Ancak yapmışsınız bir kere hayırlı olsun.
Modemi odama taşımam imkansız çünkü telefon kablosu trafoya bağlı ve çok kısa. Trafodan odama kablo çekmem için en az 15-16 metrelik bir kablo lazım. Wi-Fi güçlendirici modemin yanındakinden çok daha iyi bir bağlantı veriyor ve ping sorunu yaşamadım. Daha kolayıma geldi ve bütçe ile alakalı bir sıkıntım yok hocam. Odamda 1.1 download 0.2 upload alırken artık odamda 27.1 download 10.9 upload alıyorum. Bu değer modemin yanındakinden daha yüksek.
Modemi odama taşımam imkansız çünkü telefon kablosu trafoya bağlı ve çok kısa. Trafodan odama kablo çekmem için en az 15-16 metrelik bir kablo lazım. Wi-Fi güçlendirici modemin yanındakinden çok daha iyi bir bağlantı veriyor ve ping sorunu yaşamadım. Daha kolayıma geldi ve bütçe ile alakalı bir sıkıntım yok hocam. Odamda 1.1 download 0.2 upload alırken artık odamda 27.1 download 10.9 upload alıyorum. Bu değer modemin yanındakinden daha yüksek.
Yanlış söylemişim pardon. Baştaki modemin yanında aldığım, onun yanındaki Wi-Fi güçlendirici ile odamda aldığım. En sondakide Wi-Fi güçlendirici olmadan odamda aldığım.
Hocam Ordu'da yaşıyorum altyapıda ADSL altyapı başka bir şeyi desteklemiyor. O yüzden gerekirse 1000 mbps alayım bir şey ifade etmiyor yani. Tarife hakkında bir bilgim yok zamanında türk telekomdan tivibu+internet olarak almıştık babama sorduğumda 150 TL olduğunu söyledi baska bir şey bilmiyorum. Wifi güçlendirici olarak Mercusys ME30 1200 aldım modemimde klasik türk telekom modemi.Yüksek olması lazım zaten hocam işe yaramazsa sinirden kırardınız herhalde.Dandik dörtlü siyah ADSL kablo kullanmadığınız sürece kolay kolay sorun yaşamazsınız internet hızında. ADSL kablo yerine CAT6 markasız bir Ethernet kablosu da ADSL kablosuna nazaran daha iyi verim verirdi. İstediği kadar kısa olsun sizin amacınız zaten ek yapmak. Ama ek derken yanlış anlaşılmasın kabloyu kesip bantla birleştirmek değil. Zaten o zaman verim düşecektir. Direkt konektor ara aparat ile çözülecekti bu iş. Örnek attığım ürün RJ11 girişli olup RJ45 çıkış vermekte. Bu şekilde CAT6 kullanarak modem işini hallederdiniz. Ayrıca bütçe durumundan çok verim önemli. Kullandığınız tarife ve cihaz nedir? Cihaz eğer verileni karşılatıyorsa o zaman sizin açınızdan sorun olmaz.
Anladım çünkü bende modemin yanında hız alamayıp nasıl güçlendiricide modemden iyi performans aldığınızı düşünmedim değil.
Hocam Ordu'da yaşıyorum altyapıda ADSL altyapı başka bir şeyi desteklemiyor. O yüzden gerekirse 1000 Mbps alayım bir şey ifade etmiyor yani. Tarife hakkında bir bilgim yok zamanında Türk Telekom'dan Tivibu+internet olarak almıştık babama sorduğumda 150 TL olduğunu söyledi baska bir şey bilmiyorum. Wi-Fi güçlendirici olarak Mercusys ME30 1200 aldım modemimde klasik Türk Telekom modemi.
Fikrim yok hocam 12.1 upload alıyorum sanırım banada fazla geldi.Hocam CAT6 sadece 1000MBPS desteklendiği için alınmıyor. Bu kablolarda MHz dediğimiz frekans değeri mevcut. ADSL kablolara göre daha kaliteli ve daha perforamanslı olmakta. Ayrıca ADSL altyapı da indirme hızını geçtim de yükleme hızı o kadar nasıl alınıyor merak ettim. VDSL de en yüksek yükleme 8 Mbps upload onu da alıyorum şu anda. Evdeki size bahsettiğim 4 kablo olarak eskiden aldığım ADSL telefon kablosunun önceden düşündüğüm gibi kalitelisiz çıkmasından dolayı gerek hat değerlerim gerek de yükleme değerlerinde düşüklük vardı. Bu nedenle değiştirdim. İndirme hızı genel olarak zaten 3-4 Mbps falan etkilenir. Tabii bu değer yükleme hızına da eş değer. Kablonun uzunluğuna veya kalitesine göre değişir. Ancak ADSL kablolarda pek kalite beklememek lazım.
Fikrim yok hocam 12.1 upload alıyorum sanırım bana da fazla geldi.
DSL hat değerleri nedir hocam?Normal şartlarda Max 1 upload olması olması lazım. Siz VDSL kullanıyorsunuzdur hocam başka açıklayıcı yani yoktur.Ayrıca tam net bilgi almak açısından modem DSL hat değerlerini paylaşır mısın hocam merak ettim açıkçası.
DSL hat değerleri nedir hocam?
Netspeed - İnternet Altyapı Sorgulama üzerinden yaptığım sorgulamada çıkan sonuç: