Modemi farklı odaya bağlayınca hız düşüyor

serdar_gs

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Öncelikle hız düşmesi odalar arası Wi-Fi hızının düşmesi değil.
Modemi farklı odaya bağladım normalde kullandığım odada 75 Mbps alıyordum şimdi bağladığım odada 55 Mbps'e düştü. Her odada bağlantı için priz var içini açıp 2 uçlu (kırmızı ve siyah) bağlantı kablosunu modeme bağladığım kabloya bağlıyorum. Dairenin girişinde ki yakın odaya bağladığımda 75 Mbps, biraz arkadaki odaya bağladığımda 55 Mbps hız alıyorum. Sizce sebep ne olabilir?

Tesisat ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum şahsen, eğer daire içi tesisat tek bir kablodan bölünmek yerine birden fazla kablodan geliyorsa ve her iki odadaki tesisat kablosu da farklıysa, uzunluk farkından felan olabilir bence. Bunu "pek anlamayan" sıfatıyla söylüyorum, diğer üyeler tepki göstermesin.

Tesisat ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum şahsen, eğer daire içi tesisat tek bir kablodan bölünmek yerine birden fazla kablodan geliyorsa ve her iki odadaki tesisat kablosu da farklıysa, uzunluk farkından felan olabilir bence. Bunu "pek anlamayan" sıfatıyla söylüyorum, diğer üyeler tepki göstermesin.
Yorum için teşekkürler. İlk taşındığımda daire girişine kadar bağlantı geliyor içeriye gelmiyordu Telekom ekibi kırk nazla gelip daire girişinde ki bağlantı bölümünden halletmişti. Hatta o zaman dışarıda 80 ölçüyorum içeride 40'a düşüyor hız demişti ama girişe yakın odaya bağladığımda ve Turknet'e geçtiğimde hız 75 Mbps'e çıkmıştı. Şimdi tekrar eski odaya döndüm ve hız yine 50 seviyelerine düştü. Enteresan ve sıkıcı.

Söylediğiniz de haklılık payı var gibi hocam. Mantıken bakıldığında sorun daire içi tesisatla alakalı gibi duruyor. Şimdi daire girişinde ki kapının yanında bulunan bağlantı bölümünü açıp baktım kibrit kutusu gibi bir tane DSL splitter var line kısmına binanın girişinden gelen kablo bağlı diğer modem kısmına da daireye giren bağlantı kablosu bağlı. Daireye tek bir kablo giriyor ama bu odalara dağıtılmış gibi görünüyor. Teorik olarak dediğiniz gibi daireye tek bir kablo giriyor ama odalar arası dağıtım nerede bulamadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı