Modemi router olarak kullanmak mümkün mü?

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Eczacı
Merhaba. Modemimin çekim alanı yetersiz olduğu için köşedeki odaya yetişmiyor. Mesh sistem kurmak veya router almak yerine kaliteli bir modem alsam mantıklı olur mu?
Modemden kablo uzatıp router işlemi görecek olan diğer modeme bağlayacağım. Ardından bilgisayara kabloyla bağlanacağım, odadaki kablosuz cihazları yakın olan modeme bağlanarak kullanacağım. Modemi ileride de kullanmak mantıklı olur diye düşündüm ve aklıma böyle bir yöntem geldi.

İnternetin kaç Mbit, evin kaç m² ve elindeki mevcut modemin modeli nedir?

Neden kaliteli bir modem alıyorsun ki. Kaliteli roter al daha iyi çalşışır tek gövi roter olduğu için amacına uygun oerformansı alırsın. Ama dediğin gibi modemi de roter olarak kullanabilirsin roter kadar işlevli ya da hızlı olmaz muhtemelen. 1Gigabit hızı alırsın diye düşünüyorum.

Router alıp odanda kablo ile kullanabilirsin ama bu attığın cihazda AP modu var mı acaba arayüzüne girip bakar mısın ona göre yeni alacağın cihazı ana cihaz yapıp bunu da odana koyabilirsin.
Yeni cihazı ana cihaz yapmaya gerek yok hocam, hızı sağladıktan sonra farketmez. Bu odadaki kullanım diğer odalardan daha önemli öyle söyleyeyim. Arayüze giremiyorum şu an maalesef, evden bakmam lazım. Öneriniz var mıdır peki router veya modem olarak? İleride modem olarak kullanabilirim belki diye kaliteli bir cihaz istedim, sık adres değişen biriyim.

İleride aldığım cihazı modem olarak kullanabilirim belki diye kaliteli bir cihaz almak istedim, sık adres değişen biriyim. Önerilerinize açığım yine de, modem veya router.

Xiaomi AX3000t alıp ona OpenWrt kurarak kullanabilirsin.

Eğer değiştireceğiniz evde fiber yoksa ve sadece VDSL varsa bunu da alabilirsin tak çalıştır cihaz.
Xiaomi AX3000t ile aynı işlemciye sahip tek farkı modem özelliğinin olması eğer Xiaomi AX3000t yi alırsan onu da köprü moduna aldığın modeme takıp router üzerinden interneti kullanabilirsin ben öyle kullanıyorum aşırı memnunum hem fiyat olarak hem yazılım olarak çok daha avantajlı.

Hocam OpenWrt kurulum videoları var ama hep Rusça hatta Türkiye'de bu cihazı kullanan bile yokken bu cihaza OpenWrt'yi videoyu takip edip kolayca kurabildim istersen buraya kendi yazdığım kurulum rehberini atabilirim.

Hocam OpenWrt kurulum videoları var ama hep Rusça hatta Türkiye'de bu cihazı kullanan bile yokken bu cihaza OpenWrt'yi videoyu takip edip kolayca kurabildim istersen buraya kendi yazdığım kurulum rehberini atabilirim.
Çok memnun olurum, eksik olmayın. Bu arada ürün yakın zamanda 1.500 TL civarıymış, zam yemiş sanırım. Ama 200-300 için oturup beklemeyeyim alayım diyorum, aktif kullanacağım çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…