Modemin 100 metre ilerisine internet taşımak mumkun mu?

Merhaba ben köyde yaşıyorum, fotoğraftaki yeşil yerde evim var. 16MB internetim var Speedtest'te 13 geliyor. Aşağıdaki kırmızı bölgede de tiny House var, buraya kablolu veya kablosuz veri aktarabilir miyiz? Mesela modemin arka anten çıkışından bir kablo alıp çatıya anten yapıp taksak? (iki yer arası 90metre ve düz tarla ağaç yok)

IMG_1947.jpeg

Hocam kablosuz bağlayamazsınız. Ethernet kablosu desek orası tarladan geçtiğinde eğer yukarıdan geçirirseniz kuşların dadanma ihtimali var. Yerden geçirseniz traktör kabloyu koparabilir. Patika yolundan çekseniz kablonun uzunluğu bayağı artar. Her türlü internete bağlanmanız orada zorlaşır.

Ubiquiti Wi-Fi antenleri ile 8km menzile kadar 150 Mbps internet aktarıyor diye biliyorum. Ama fiyatları galiba 3K civarı, kablo çekmekte pek akla yatkın bir şey değil. Etrafınız tarla topraktan boruyla geçirseniz traktör üstünden geçebilir yukarıdan çekseniz sıcak ve soğuk hava koşulları durumunda zamanla kırılabilir. Tek çare anten ama biraz tuzlu.

Ek olarak: Fotoğrafı Google'da araştırılarsa yaşadığınız yeri öğrenebilirler bilginiz olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı