Modemin 2.4 hızı nasıl 5 GHz'ye çıkarılır?

Verkasha

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Celeron(R) CPU / İntel Graphics / 4gb RAM / Lenova İdeapad
Meslek
Öğrenci
Dostlar selamlar çok uzun süredir internetim ile sorun yaşıyorum kaç kere teknik servis geldi ama bir şey yapamadılar ve alt yapıyı bahane ettiler. Ben de her internet ile sorun yaşadığımda ChatGPT'ye sorardım ama bugün farklı bir cevap verdi. Wi-Fi ağımın otomatik olarak tüm cihazları 2.4'e yönlendirdiğini ve bunu manuel olarak 5 GHz yapabileceğimi söyledi. ZTE arayüzüne girene kadar her şeyde yardımcı oldu ama arayüze girdikden sonra çok karışık konuşmaya başladı ve yapamadım. Şu an ki durumumda SSID5(5GHz) üzerinde değişiklik yapamıyorum ama onun dışında SSID 1'den 8'e kadar müdahale etmemde sorun yok. Adım adım nasıl hem 2.4 hem de 5GHz olarak 2 ağ açabileceğimden bahsedebilir misiniz? Mümkün ise tek 1 tane ağ olsun ve 5 GHz olsun ama okuduklarıma göre Superonline'da iki bant aynı anda kullanılamıyormuş. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ne gibi sorunlar var eger altyaspı ise sorun 5G almanda fayda etmez 2.4GHz ile arasındaki fark daha hızlı cekmesi ama 2.4GHz gore daha az mesafede cekmesi.

Bağlandığın cihazda sadece 5GHz olana şifre girerek bağlan diğerini kayıtlı ağlardan sil.
Ustam sadece 1 adet wifi ağı gözüküyor bende onu 2 taneye ayırmayı veyatta tek bantda kalıp onu 5 e çıkarmayı düşündüm
Ne gibi sorunlar var eger altyaspı ise sorun 5G almanda fayda etmez 2.4GHz ile arasındaki fark daha hızlı cekmesi ama 2.4GHz gore daha az mesafede cekmesi.
modem hemen yan odamda o sebep ile denemek istedim

Modem arayüzünden WLAN kısmını atar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…