Merhaba herkese! Mesela 4 Mbps hızında limitsiz internetli Türk Telekom bir modem bağlattık diyelim. Sonra hızından memnun değiliz, 12 Mbps hızına çıkartmak istiyoruz. Yeni bir modem mi takmaları gerekir?
Merhaba herkese! Mesela 4 Mbps hızında limitsiz internetli Türk Telekom bir modem bağlattık diyelim. Sonra hızından memnun değiliz, 12 Mbps hızına çıkartmak istiyoruz. Yeni bir modem mi takmaları gerekir?
Eğer kullandığınız modemin desteklediği hız aralığı arasında ise modem değiştirmenize gerek yok.
Kuvvetle muhtemel ADSL bir modem kullanıyorsunuz. Ve ADSL modemler 24 MBPS'a kadar destekler.
ADSL modem 8 Mbps destekliyor diye biliyorum 12 Mbps destekliyor mu onu bilmiyorum. Ama 8 kullanacaksanız VDSL almanıza gerek yok. 12 destekliyorsa 12 ila 35 Mbps arasinda cok fiyat farkı yoksa bir VDSL modem alıp yüksek hizlara çıkmanızı öneririm. 300 TL gibi bir şey olmasi lazim. Eger surekli indirme upload gibi isleriniz yoksa 8 ila 12 Mbps yeterli boşuna masraf yapmayın derim. Bir ilave daha, eğer taahhüt süreniz bitmiş ise 80 TL bantlarında iyi internet kampanyaları var yararlanın derim.
Eğer kullandığınız modemin desteklediği hız aralığı arasında ise modem değiştirmenize gerek yok.
Kuvvetle muhtemel ADSL bir modem kullanıyorsunuz. Ve ADSL modemler 24 Mbps'a kadar destekler.
Ben ADSL kullanıyordum ama 24 Mbps'ye geçince VDSL almalısın dediler? Hem müşteri hizmetleri hem de Türk Telekom'a gittigimde söylediler. Emin misiniz? Şu an 50 Mbps kullanıyorum o farklı bir şey tabii.
Hattan tam olarak gelir gelmez. O birazcık da internet sağlayıcısına olan uzaklık ve alt yapının duruma bağlı. Ancak modem ADSL standartları gereği 24 MBPS'a kadar destekler.