Modemin yeri DSL kablosunun kısa olması yüzünden değiştirilmiyor

Luxar

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar evimdeki modemin yerini değiştirmek istiyorum. Modem salonda duruyor fakat odama almak istiyorum. Zira salonda olduğu sürece salonda oyun oynamak zorunda kalıyorum. Modemi kendim odama taşıyacaktım fakat DSL kablosunun yetersiz olduğunu fark ettim, olduğu yerden çok azıcık ileri gidebiliyor. Ardından Türk Telekom'u aradım ve yardımcı olmalarını istedim. DSL kablosunun uzatılmasını ve farklı bir odaya almak istediğimi belirttim, bana bir elektrikçi ile görüşmemi söylediler. Başka bir arkadaşımsa kendisinin de böyle bir talepte bulunduğunu ve ekip gönderdiklerini söyledi. Şimdi ben ne yapacağım? Tekrar mı arayayım yoksa elektrikçi ile mi görüşeyim?

Sen kablonun uzatılmasını istemişsin kablo uzatılcaksa kendin kablo alman lazım. Kablonun bağlandığı yeri değiştirmek isteseydin ekip gönderirlerdi. Kabloyu uzatıp modemin yerini değiştirince çekim kalitesi düşüyor bizzat yaşadım. Uzun internet kablosu alıp modemden pc ye bağlamayı deneyebilirsin yada vdsl girişnim değismesini istiyorum diye tt yi arayabilirsin

Türk Telekom' un işi değil. Elektrikçi veya siz yapmanız lazım. Kabloda az elektrik vardır. Eliniz nemli ise çarpar. Veya birisi telefonu arayınca. Ölümcül riski yoktur. Veya ucunda jak varsa ek adaptörü takarsınız temiz olur.

Duvarda DSL kablosu için priz varsa uygun uzunlukta kablo alıp cozebilirsiniz. Duvarda DSL için priz yoksa da kabloya ek yapabilirsiniz.
Bunları yapamıyorsanız bir elektrikciden yada isten anlayan birisinden yardım almanız gerekiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20230206_210651.jpg
    138,7 KB · Görüntüleme: 13
Teşekkürler cevabın için. Çekim kalitesi hakkında dediklerini duymuştum o yüzden bu fikrimden soğudum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…