Moderatörler neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O, o anlamda değil. Öyle bir giriş yapılmış, ama neticesinde şöyle bir sonuç çıkıyor:

"Qardeş" yazmak yerine "kardeş" yazın, "eywallah" yazmak yerine "eyvallah".

Dalgınlıkla hepimiz hata yapıyoruz. Benim olunca genelde sadece mesajı düzenliyorlar. O yüzden ben de onların olunca fazla umursamıyorum.

Eskiden başlık düzenlemelerine sinir olurdum. Kısa ve en açıklayıcı başlığı yapmama rağmen gidip alakasız bir şeye çeviriyorlardı. Ama şu an gayet iyi.

Devamında örneğini de vermiş, sadece ilk kısmını okuma cümlenin. "Var" yerine "War", "gitmek" yerine "qitmek" gibi şeyler yazanlar için koyulan bir kural bu. Klavyesinde Türkçe karakter bulunmayanlar da olduğu için Türkçe karakter kullanma zorunluluğu olmadığı kaç senedir söyleniyor.

Meyve veren ağaç taşlanır.

Moderator olmak da kolay değil.
Şahsen ben onlarca salağın yazım yanlışlarını düzeltmekle uğraşmak istemezdim, ki sadece yazım yanlışlarını düzeltmekle de bitmiyor. Gerçi ben burada moderatörlük yapsam muhtemelen site trafiği azalırdı, aktif kişi sayısı fazlasıyla düşerdi. Önüme gelene uyarı verirdim yazım hataları gerekçesiyle.

Technopat sitesini hızlandırabilirim diyorsun yani

Konu boyunca size güzel cevaplar vermeye çalıştım. Konu başında da durumu izah ettim.

"V - W" ya da "K - Q" farkıyla; "ı - i" ya da "s - ş" ya da "o - ö" farkı bir değil.

Dikkat ederseniz "Türkçeyi çarpıtan" diye bir ifade var.

"Kardeş yerine Qardeş" gibi mesela.

Hem uzatıyorsunuz, hem de hakaret ediyorsunuz.

Ben konuyu kilitlemek zorunda değilim. Ama siz üslubunuza dikkat etmek zorundasınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…