Modernleşen dünyada C++ öğrenmek mantıklı mı?

diocletian

Decapat
Günümüzde yapay zekalar çok gelişti ve gelecekte de bir bu kadar gelişmiş olacak. Genel olarak tüm bu yapay zekaların Python ile yazıldığını düşünürsek, C++ öğrenmek işimize yarar mı? İleride işsiz kalır mıyım?

@bitwise @kaan.w Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Algoritma yazmayı öğrendikten sonra yazdığın dilin fazla önemi yok. Yazılımda mesele, problem çözebilme. Her yazılım dili öğrenen yazılımcı sayılmıyor bu yüzden. İhtiyaçlarına göre geçiş yapmakta daha rahat olursun.

Son düzenleme:
Genel olarak tüm bu yapay zekaların Python ile yazıldığını düşünürsek, C++ öğrenmek işimize yarar mı?
Hayır, çekirdek kitaplıklar genellikle C++ gibi programlama dilleriyle yazılır, interface kısmında python gibi diller kullanıldığı için böyle bir yanılgıya düşmeniz normal.
İleride işsiz kalır mıyım?
İhtiyaç halinde diğer programlama dili ve teknolojilere geçemeyeceksen işsiz kalırsın, bu C++ ile ilgili bir durum değil.

Günümüzde yapay zekalar çok gelişti ve gelecekte de bir bu kadar gelişmiş olacak. Genel olarak tüm bu yapay zekaların Python ile yazıldığını düşünürsek, C++ öğrenmek işimize yarar mı? İleride işsiz kalır mıyım?

@bitwise @kaan.w Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Hayır. Çok mantıksız. Öğrenebileceğiniz çok fazla Python açık kaynak varken. İlerde CV Github olacak diye boşuna demiyorlar.

Algoritma yazmayı öğrendikten sonra yazdığın dilin bir önemi yok. Yazılımda mesele, problem çözebilme. Her yazılım dili öğrenen yazılımcı sayılmıyor bu yüzden.
Kullanılan dilin öneminin olmadığını söylemek pek doğru değil gibi. Yüksek performans (hız) gerektiren alanlarda (örn. yüksek frekanslı işlem, daha genel adıyla HFT) C++ gibi hızlı bir dil dururken Python kullanmak büyük performans kaybına neden olur. Ters bir örnek olarak da veri analizi için Python'ın kullanışlı kütüphanelerini tercih etmek (örn. Pandas) büyük rahatlık. Algoritma yazmayı bilmenin yanı sıra hangi dilin amaca en iyi şekilde hizmet edeceğini belirleyip o dili kullanmak da çok önemli.

Kullanılan dilin öneminin olmadığını söylemek pek doğru değil gibi. Yüksek performans (hız) gerektiren alanlarda (örn. yüksek frekanslı işlem, daha genel adıyla HFT) C++ gibi hızlı bir dil dururken Python kullanmak büyük performans kaybına neden olur. Ters bir örnek olarak da veri analizi için Python'ın kullanışlı kütüphanelerini tercih etmek (örn. Pandas) büyük rahatlık. Algoritma yazmayı bilmenin yanı sıra hangi dilin amaca en iyi şekilde hizmet edeceğini belirleyip o dili kullanmak da çok önemli.
Orada eksik izah etmişim. Asıl vurgu yapmak istediğim sorun çözme becerisi. Düzeltme yaptığınız için teşekkürler.

Geçmişte bir çok dilde kendini kaybetmiş, amaçsızca - hedefsizce şu mu iyi bu mu iyi tartışmalarında gereksizce işlemci, gpu, marka fanatizmi hatasına düşmüş biri olarak programlama dilleri, teknolojileri arasındaki karşılaştırmalar acemilik - başlangıç aşamasında dert edilmesi gereken şey değil, yaşı genç arkadaşlarda ben ve benim gibi aynı hataları yapan insanlarla aynı hataya düşmesin diye bu konuda biraz hüzünlü ve bu deneyimimi aktarmak istiyorum öncelikle 🥲

Programlama - yazılım geliştirme her ne kadar sayısal, matematiksel bir alan olsa da rasyonel gözlemler, düşünceler bir çok alanda olduğu gibi irrasyonel, dürtüsel yaklaşımlardan daha mantıklı olsa da ne yazık ki bir çok meslekte olduğu gibi sanatsal, sezgisel yönü de var.

İşsiz kalır mıyım, emeğim boşuna mı gider mi gibi düşünceler iyi niyetle bile olsa faydadan çok zarar verir. Benim çevremden gördüğüm bu alanda büyük depresyon, duygusal - psikolojik, iletişim ve özveri sorunları olmadığı sürece işsiz kalmaktan ziyade işe girebilmek ve o işte gerçekten yazılım, programlama alanında kompleks fayda sağlayabilmek.

Neden kompleks diyorum, OpenAI vb. sistemler orta ve alt seviye programlama kültürü amiyane tabirle coding, coder denilen pozisyonu yakın zamanda bitirebilecek gibi duruyor. İşin kötü yanı mühendislik, matematik, daha verimli süper formüller - algoritmalar konusunda da yapay zeka insana göre çok avantajlı durumda. Biz işten güçten, okuldan arta kalan vakitlerde ne kadar vakti rasyonel yeni süper formüllere, hesaplamalara - çözümlere ayırabiliyoruz, ne kadarı tamamlamamız gereken sıradan, ekstra bir bilgi - tecrübe, sihirli çözüm gerektirmeden işleri bitirmeye tamamlıyoruz, ne kadarını diğer ihtiyaçlarımıza ayırıyoruz.

Oyunların vazgeçilmezi C++, C# idir. Özellikle bireysel oyun geliştiricileri, oyun motorlarına mahkum ve C++ ve C# kullanmaya mahkum gibi bir şey aslında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı