Merhaba, geçenlerde RTX 4060 Ti ile The Last of Us Part 1 oynuyordum ve VRAM yüzünden Ultra ayarlar yerine otomatik seçeneğini seçiyordum. Geçenlerde satın aldığım TLOU 1 DLSS 3 fg modunu açtığımda ise RTX 4060 Ti'nin VRAM'den kaynaklı drop sorunları yok oldu ve oyunları Ultra ayarlarda görüntüye hiçbir şey olmadan bitirdim. Açıkçası bu kartı alırken 8 GB VRAM'in günüzümüzde bile sıkıntı çıkardığına dair çok video izledim ve bunu kendimde gördüm şimdi bu modu açtığımızda nasıl VRAM'den kaynaklı droplar yok olabiliyor ve bu kalıcı bir çözüm olabilir mi yani VRAM sıkıntısı çeken bütün oyunlara DLSS 3 modlansa günümüz oyunları VRAM sıkıntısı olmadan oynalınabilir hale gelir mi?
DLSS ve FG teknolojisi, yapay zeka kullanarak ekran kartı kullanımını azaltıyor, ve kendi karelerini yazıyor. Bu durumdada kartın hem kullanımı, hem de VRAM kullanımı azalıyor. DLSS'in sevilme sebebi zaten bu. Soruna gelecek olur isem, bu oyundan oyuna değişir fakat her oyunda DLSS ve Frame Generation acabilseydin hem VRAM'den kısıp hemde FPS arttirabilirdin. Yani mümkün.