Modlu Windows kullanmayı bırakıp Windows LTSC kullanın

Windows'u LTSC yerine standart sürümlerde kullanma sebeplerimden biri lisans. Pro lisansım varken LTSC lisansı almak mantıklı gelmiyor. Diğer bir sebep ise güvenlik güncellemeleri dışında özellik güncellemelerinin gelmemesi. LTSB 2016'yı desteklemeyen güncel donanımlar görmüştüm mesela.

Sisteminiz orta-yüksek derecedeyse modlanmış Windows o kadar da fark yaratmıyor bence. O yüzden uğraşmıyorum artık Windows'u modlamaya. Temiz kurulum sonrası Ayarlar ve Denetim Masası üzerinden özelleştirmeler vs. yapıyorum yetiyor.

Aslında herkes modlu Windows'ları kötülediğimi düşünüyor ama kötülemiyorum bazıları güvenilir olduğu için kullanabilirsiniz ama bazı modluların yarısı güvenli değil ben onu anlatmaya çalışıyorum atlas OS, ReviOS, Windows X Lite ve ggOS vb. güvenilir ama bazı modlular virüslüdür o yüzden beni yanlış anlamayın lütfen.

Bende kötülemiyorum ama kullanmak kullanmamak tamamen size bağlı yani sorumluluk sizde şimdi kullanırsınız yani güvenli olanlarını kullanırsınız dil sıkıntısı yaşarsınız ben zamanında ggOS kurup denemiş olan birisi olarak söylüyorum dili değiştirmeye çalıştığım zaman hata alıyorum benim için en iyi olanlarından fb Conan'nın yapmış olduğu Windows X Lite veya kinghaze hocamızın yapmış olduğu Windows 10 performans Edition veya Lite versiyonunu kullanabilirsin ognitorenks hocamızında var onunda hakkını yemeyelim tabikisi de ama virğslü olanlar Ghost Spectre'nin yapmış olduğudur gidin araşıtırın bakın.

Hayır yine de modlu Windows kullanacağım. Açık kaynak kodlu olanlar var ve gayet hızlı ve güvenilirler.
Haklısın bazı güvenilir olmayanlarıda var örneğin ghost spectre

Ama buraya yeni gelenler bilmiyor o ne olacak herkes bilsin herkes öğrensin.

Durumu böyle açıkladıysam özür dilerim o yüzden daha açıklayıcı olayım:

1GB ve altı RAM'iniz var ise Windows XP ya da Vista kurmanızı öneririm.

2 GB RAM'iniz var ise Windows 7 2025'e kadar kullanabilirsiniz ya da 8.1 SL veya 8.1 modluları da(örneğin kinghaze performans editions, Lite Ghost Spectre vb.) Tercih edebilirsiniz.

4 GB RAM'iniz var ise og Win 8.1, 10, 11 kurabilirsiniz hatta modlular (örneğin kinghaze Lite performans editions Ghost Spectre ggOS.
Atlas OS ReviOS RekOS fox OS kokteyl Edition nexus Lite OS ognitorenks readyos tiny 10 veya 11 Windows X Lite vb.) Veya LTSC sürümlerini tercih edebilirsiniz.

8 GB ve üstü RAM'iniz var ise Windows 10 veya 11 kurabilirsiniz hatta modlular (örneğin kinghaze Lite performans editions Ghost Spectre ggOS.
Atlas OS ReviOS RekOS fox OS kokteyl Edition nexus Lite OS ognitorenks readyos tiny 10 veya 11 Windows X Lite vb.) Veya LTSC sürümlerini tercih edebilirsiniz.

Eğer hddniz var ise kesinlikle (mümkünse) Windows 8.1 SL Pro fark etmez hatta modluları da (Ghost Spectre kinghaze performans editions Lite vb.) Kurun çünkü aşırı kasıyor diske çok yük veriyor o yüzden 8.1 kurmanızı tavsiye ederim bir de Windows 7 kesinlikle önermiyorum çünkü Windows 7 bozuk bir de destek gittiği için sıkıntı yaratır o yüzden tercihiniz 8.1'den yana olsun (120 GB lıklarda dahil ama benim tavsiyem 500 GB, 1 veya 2TB SSD veya HDD almanız daha yararlı olacaktır.)

Eğer SSD'niz var ise Windows 8.1, 10, 11 kurabilirsiniz hatta modlular (örneğin kinghaze Lite performans editions Ghost Spectre ggOS.

Eğer işlemciniz kötü ise Windows 95, 98, me, XP, Vista kurmanızı öneririm.

Eğer işlemciniz orta seviye ise Windows 8.1, 10 kurmanız daha sağlıklı olacaktır.

Eğer işlemciniz iyiyse Windows 10 veya 11 kurmanız daha iyi olacaktır.

Eğer anakart TPM 2.0 destekliyor ise Windows 11 kurabilirsiniz.

Eğer anakart TPM 2.0 desteklemiyor ise Windows 8.1 10 kurmanız daha sağlıklı olacaktır modlular (örneğin kinghaze Lite performans editions Ghost Spectre ggOS.

Eğer anakartnız UEFI ise kesinlikle GPT seçeneğini seçin.

Eğer anakartınız legacy (BIOS) ise MBR seçeneğini seçin.

ISO'ları nereden buldunuz acaba?
Güvenilir mi, değil mi ona göre merak ettim de.

Artık ISO yerine playbook kullanıldığı için modların güvensizlik sorunu epeyce azaldı bana göre. Mesela ognitorenks hocamın yaptığı bu playbook. Playbook ve toolbox dosyasının kodları açık kaynaklı olduğu için ne yapıp ne yapmadığını direk öğrenebilirsin.

"Windows 10 Enterprise LTSC 2019 was first available on November 13, 2018. Features in Windows 10 Enterprise LTSC 2019 are equivalent to Windows 10, version 1809."

Bu sürüm ile Valorant oynayamazsın mesela. Valorant 1809 sürüm için desteği çoktandır bitirdi. LTSC 2021 sürümde sorun yaşamazsın ama.

ISO'ları nereden buldunuz acaba?
Güvenilir mi, değil mi ona göre merak ettim de.

Buldum bir yerden

Windows LTSC sürümlerinde, türkçeleştirme ve güncelleştirme sonrası sorunlar oluşuyor...
Benim verdiğim linkte zaten türkçe iso

Aynen öyle.

Buldum bir yerden.

Benim verdiğim linkte zaten Türkçe ISO.

Aynen öyle.

Sizin verdiğiniz link veya başkasının indirdiği Türkçe ltcs sürüm fark etmez. Türkçelerde güncelleme sonrası sorunlar oluşuyor. Ya Türkçe desteğini kesti, ya da yeni bir güncellemede sorunlar çözülecek bilemiyoruz şu an...

Arkadaş ne kadar linç yediğimi anladım sizlerden özür dilerim bu konuyu o yüzden düezltiyorum birincisi türkçelerde Update sonrası ben bir sorun oluştuğunu görmedim ikincisi ise ognitorenks hocamın yapmış olduğu playbook kalıbını uygulayarak rahatlıkla LTSC kullanabilirsiniz çünkü ben öyle yaptım inanmıyorsanız konu linki:Windows 10-11 Performans Düzenlemesi [Playbook-NotAME]

Dostum şu anda Windows 11'in LTSC IoT sürümünden TPM 2.0 ve Secure Boot zorunluluğu kaldırıldı şu anda 64 Bit işlemcisi ve 4 GB RAM'ı Olan bütün PC'ler kurabiliyor Windows 11 LTSC.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…