Modüler ve yarı modüler güç kaynağı arasındaki farklar nelerdir?

goksumert8

Megapat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
CORSAIR CP-9020131-EU Enthusiast Serisi TX750M 750W 80+ GOLD tak çıkar kablolu Güç kaynağı - inventus

Toplayacağım bilgisayar için bunu alacağım ama tak çıkar nedir bunu anlayamadım. Yarı modülerde tak çıkar yok mu yani? Arasında ki farkları internette araştırdım fakat detaylı bir bilgi elde edemedim, yardımcı olur musunuz?
Yarı modülerde bildiğim kadarıyla belli başlı kablolar çıkarılamıyor (Anakart güç kablosu gibi ).

Son düzenleme:
CORSAIR CP-9020131-EU Enthusiast Serisi TX750M 750W 80+ GOLD tak çıkar kablolu Güç kaynağı - inventus

Toplayacağım bilgisayar için bunu alacağım ama tak çıkar nedir bunu anlayamadım. Yarı modülerde tak çıkar yok mu yani? Arasında ki farkları internette araştırdım fakat detaylı bir bilgi elde edemedim, yardımcı olur musunuz?
Yarı modüler güç kaynaklarında anakart 24 pin güç kablosu ve CPU 8 pin güç kablosu dahili olarak geliyor, çıkartamıyorsun. Diğer kablolar kutunun içinde geliyor, çıkarılabilir. Tam modüler de hepsini çıkarıp takabiliyorsun. Bana kalırsa o kadar para vermeye gerek yok ama.

Tam modüler oldumu bütün kablolar çıkıyor yarı modülerde belli başlı sata vb kablolar.
750 TL çok bence modülerde olsa bir güç kaynağı için daha uygun fiyatlı yarı modüler güç kaynağı almak daha mantıklı olackatır.
Mesela şu yarı modüler 750W PSU hem RGB hem 80+ GOLD fiyatıda 500 TL.
Aerocool 750W KCAS Serisi 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı

Tam modüler oldumu bütün kablolar çıkıyor yarı modülerde belli başlı sata vb kablolar.
750 TL çok bence modülerde olsa bir güç kaynağı için daha uygun fiyatlı yarı modüler güç kaynağı almak daha mantıklı olackatır.
Mesela şu yarı modüler 750W PSU hem RGB hem 80+ GOLD fiyatıda 500 TL.
Aerocool 750W KCAS Serisi 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
Işık olması önemli değil, sağlam olsun, az fatura gelsin patlamasın yeter :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı