Molex fan önerisi

yasinsalvatore

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 2x8
Ekran kartı
XFX RX 5700 XT
Anakart
Asus Prime B450M-K II
İşlemci
Ryzen 5 5600
Anakartımda ARGB girişi yok o yüzden şimdilik anakartımı değişene kadar Molex girişli fan almak istiyorum. Eğer başka şekilde olursa önerilere açığım. Kasam Zoko amiral DK 431 anakartım ASUS Prime B450M K-ıı. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

6C-120 uygun fiyatlı bir çözüm olabilir.

Işıksız sorun yapmaz ise daha iyileri var tabii ki.

Hocam keinlikle Molex fan zaten almayın. PWM yani klasik anakarta fan girişlerine bağlanan fanlardan alın. Molex çok sağlıklı ve iyi olmuyor artık. Eskidi.

Sİze tavsiyem anakarta hiç ihtiyaç duymadan 3 pinli ARGB bağlantısına sahip fanlarınızı çalıştırabilecğeiniz bir kontrolcü almanız. Hatta fanları da çalıştırabiliyor. Hepsini kumanda üzerinden yapabiliyorsunuz anakarta dahi ihtiyaç duymadan. Bir sürü de ışık animasyon vs seçenekleri var kumandadan seçilebilen.

Ben kullanıyorum çoğaltıcı niyetine ama kumandasıyla da bir süre kulandım. Harika bir ürün. O nedenle alabiliyorsanız bu kontrolcüye ek olabildiğince kaliteli PWM ve ARGB fanlar alın.

Fanların bu bağlantı kablolarına sahip olması yeterli. Hatta ortadaki sarı dişli erkek uva bile gerek yok. En soldaki ve sağdaki dişi uçlar yeterli.

Hocam şu anda elimde bu fanlardan var Rampage 7C 120s takamadığım için iade edecektim bu kontrolcuyu alıp nereye bağlamam gerek tam olarak?

Hocam şu anda elimde bu fanlardan var Rampage 7C 120s takamadığım için iade edecektim bu kontrolcuyu alıp nereye bağlamam gerek tam olarak?
Hocam kontrolcüyü sadece PSU'nuzdan çıkan Sata güç kablosuna bağlıyorsunuz o kadar. Sonrasını kumandasından yapıyorsunuz. Fanlarınızn ARGB uçlarını kontrolcüye bağlamanız yeterli. Sadece kumandada bir seçenek var Anakart modu diye. Renkleri kumandadan değiştiremediğinizde anlayın ki farkında olmadan Anakart moduna almışsınız. Tekrar o tuşla basarak kontrolcü moduna geçiyorsunuz. Bu arada dediğim gibi ürün bir çoğaltıcı görevi de görebildiği ve anakartların ARGB girişlerine bağlanabildiği için öyle ekstra bir seçeneği de var yani. Benim anakartım destekliyor ARGB ama yeterli giriş olmadığından fanlarımı veya diğer ledlerimi bu kontrolcüye bağlıyorum ama anakarttan kontrol ediyorum. Kumandadan kontrolcü modunu seçersem kumandayla da kontrol edebilirim.

Bir detay daha vereyim, mesela PWM olmayan 3 pinli fanlarınız var diyelim. BU çoğaltıcıya taktığınızda kumanda üzerinden hız ayarı da yapabiliyorsunuz. Eğer PWM fan takarsanız ve kontrolcüyü anakarta bağlarsanız da sisteminizin ısısına göre anakartın kontrolüyle hızlanır ve yavaşlarlar. Yani her işi çözebilen İsviçre çakısı gibi bir kontrolcü. İhtiyacım olmasa bile alır kenara koyarım bir gün lazım olabilir diye.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Ben de iade edip hoşuma gitmeyen fan alacaktım veya Anakarta kadar değiştirmek istiyordum sıfır aldığım halde. Teşekkür ederim.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Ben de iade edip hoşuma gitmeyen fan alacaktım veya Anakarta kadar değiştirmek istiyordum sıfır aldığım halde. Teşekkür ederim.
Teşekkürler hocam. Konunuza denk gelmem iyi olmuş. Eğer ürünü alacaksanız yorumumu çözüldü olarak raporlamanız kâfi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…