Molex ile bağlanmış fan kontrol edilmiyor

61heisenberg

Hectopat
Daha fazla  
Fanları bilgisayarıma Molex ile bağladım 3 pin girişi yoktu. Ve bilgisayarı toplayan yer tüm fanları Molex ile bağlamış bu fanların dönüş hızını etkiler mi? Ne voltajını ayarlayabiliyorum ne de başka bir şey. Anakart ASRock A320M.

Etkileyeceğini zannetmiyorum ancak fanlar sürekli tam devirde çalışacaktır.

Molex ile doğrudan psu'ya bağlanmışsa kontrol edemez hocam. Bir tane fan çoklayıcı işini görecektir. Bu işini rahat görecektir.
Bir de bir şey daha sormak istiyorum. Bilgisayarımda 3 önde ve 1 arkada egzoz fanı var. Ben bunlara ek olarak 2 fan daha aldım bilgisayarın üst kısmına monte ettim. Bunları da egzoz fanı olarak mı kullanmalıyım sizce.

Bir de bir şey daha sormak istiyorum. Bilgisayarımda 3 önde ve 1 arkada egzoz fanı var. Ben bunlara ek olarak 2 fan daha aldım bilgisayarın üst kısmına monte ettim. Bunları da egzoz fanı olarak mı kullanmalıyım sizce.
Bende de üç adet önde bir adet arkada var. Üstte bağlandığım fanın birini egzoz olarak kullanıyorum arkaya yakın olanı. Hava sirkülasyonu iyi oluyor.

Bende de üç adet önde bir adet arkada var. Üstte bağlandığım fanın birini egzoz olarak kullanıyorum arkaya yakın olanı. Hava sirkülasyonu iyi oluyor.
Egzoz fanı olarak üstte kullandığınız fan hissettiriyor mu kendini. Çünkü ben elimi kasanın üstüne koyduğumda üflediğini pek hissetmiyorum. Öndeki fanlarla eş değer. Acaba ters mi bağladım.
Fan ayarları BIOS'ta bu şekilde. Fan hızlarını "Full Speed" e çekmeme rağmen hiçbir değişiklik yok ayrıca chassis fan 1 Speed yazan kısım n/a
20220325_174714.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı