Molex ile bağlı RGB fanları kontrol etme

Aynı kasa bende de var, 4 pin molex 4 pin pwm fan ucuna çevirmek bu kadar zor olmamalı bence. O kadar araştırdım bir çözüm bulamadım. Bayramdan sonra elektrikçi birisini bulup 4 kabloyu molexten çıkartıp 4 pin fan ucunda taktıracağım bakalım olacak mı.

Denediniz mi?

4 pin molex, pwm ye çevrilemezmiş. Ben de başka bir yönteme başvurdum. Kabloları 12v ve 5v olarak bağlayınca düşük hızda çalıştı (toprak hatları boşta kaldı). Sonra dedim bir de ters bağlantı yapayım, fanları yaktım (fanlar dönüyor sadece rgb ışıkları patladı) Neyse ki psu sadece fanlara bağlı, yoksa sistem çöp olurdu. PWM kontrollü arctic p12 pwm siparişi verdim, bakalım ses ve hava akışı nasıl olacak. 2 fanın kıyaslamasını yapınca buraya yazarım
arctic p12 fanlarım geldi (3 adet) ve testini yaptım. Önceki molex fanlar (4 adet) kafamı şişirirken bu fanlar ilaç gibi geldi. PWM olduğu için işlemci sıcaklığına göre hızlanıyor. 1300 rpm den sonra sesini duymaya başlıyorsun. Desibel olarak fanlar %100 rpm ile dönerken (android programı ile ölçtüm) önceden 43 dB alırken yeni kasa fanlarımla 40 dB aldım. Normal kullanımda ise eskiden yine 43 dB alırken şimdi sadece işlemci fan sesi geliyor o da 29 dB. İşlemci sıcaklığı ve ekran kartı sıcaklığı stress testlerinde değişmedi ancak anakartın sıcaklığı 3 derece düştü. Fan hava alma ve verme olarak elimle test ettiğimde ise kasa fanları ölü gibi peçeteyi bile kıpırdatamaz ama yeniler çok iyi

Son düzenleme:
Bence RGB ya . İstersen şurdan bakabilirsin abi.
Benim fanlar sadece sarı renk yanıyor. Herhangi bir uygulama yada başka bir şey kullanıyor musun? 1 tane 3'lü molex dışında bir bağlantı yok sanırım. Segment bilgisayardan reset düğmesini fan kontrolcüsüne bağlayıp renk değişikliği yapabileceğimi ilettiler. Kasa fan bağlantıların hakkında bilgi verebilir misin?

Son düzenleme:

RGB'lerini değiştirebildiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…