Molex ile fan bağlama

Geralt34

Centipat
Kasamda dahili olarak 2 fan var ve bunları bağlamak için 3 pinlik soketler ya da bir Molex soketi var sanırım. Molex soketinin hem dişi hem erkek pinleri var.
Asıl sorum ise, alacağım güç kaynağında 3X Molex bağlantısı varmış. Benim ekstra dan dönüştürücü almama gerek var mı? Yoksa kasamda olan Molex'i kullanabilir miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20191212_184435.jpg
    IMG_20191212_184435.jpg
    120,4 KB · Görüntüleme: 128
  • IMG_20191212_184242.jpg
    IMG_20191212_184242.jpg
    366,5 KB · Görüntüleme: 135
Anakartınıza 3-pin'leri bağlamanız daha sağlıklı olacaktır, molex bağlamanız onların sürekli tam güçte çalışmasına yol açar. Bu da ömürlerini azaltır.

Anakartınıza 3-pin'leri bağlamanız daha sağlıklı olacaktır, molex bağlamanız onların sürekli tam güçte çalışmasına yol açar. Bu da ömürlerini azaltır.
Anakartım da 1 adet fan girişi var
Ekstra dan dönüştürücü lazimmi?

O zaman o çoklayıcıya sadece fanları takın, molex bağlamayın, o şekilde anakarttaki tek yere takın. Çalışmaması için bi sebep görmüyorum ama çalışmazsa molex'i de takarsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı