Molex kasa fanını 3 pin'e çevirme

Anladım hocam teşekkür ederim. Peki çözüm yolu için bir fikrin var mı. Bu fanları nasıl kontrol edebilirim? Belki farklı bir yolu vardır diye soruyorum.

Son düzenleme:
Anladım hocam teşekkür ederim. Peki çözüm yolu için bir fikrin var mı. Bu fanları nasıl kontrol edebilirim?

Anakartın teknik servisini arardım o model için işlemci fanı dışında, kasa fanı için 1 sokete en fazla kaç fan bağlayabilirim onu öğrenirdim(en garantili yol). Eğer max 2 fan oluyorsa 2 fanı aşağıdaki resimde bulunan çoklayıcı ile bağlardım. Geri kalanı mecburen molex ile bağlardım.

En tuzlu yöntem ise anakart 4 pinli fanları kontrol etmeyi destekliyorsa; 4 pinli fan alırdım 3 ya da 4 tane ve aşağıda linki bulunan çoklayıcı ile hepsini anakarta ve molexe bağlayıp kontrol ederdim.

Tekrar teşekkür ederim hocam sağolasın. Sanırım 3'lü fan kitlerinden satın alıcam.
Eğer yeni fan almayı kastediyorsan 4 pinli olmasına dikkat et ve anakartının bu fanları anakartın kendi uygulaması ile kontrol desteği var mı onu iyi öğren.

Linkteki ürünü almayı düşünüyorum. Fiyatı makul geldi alabilirsem 2 adet alıcam. İçinden kontrolcü de çıkıyor 2 farklı hız seçeneği sunulmuş. 600 RPM ile 1500 RPM.
Hocam yazdığını düşünürken aklıma geldi. Benim çevirici olarak kullandığım aparattan da anakarta 2 kablo ile bağlantı sağlanıyor ve buna rağmen ben BIOS üzerinden voltaj kontrolü yapabildim. Aynı şey çoklayıcı için de geçerli olmaz mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…