Molex to 8 pin bilgisayarı kapatıyor

39896

Megapat
Makaleler
8
Arkadaşlar ETS 2 oynarken bilgisayar aniden kapandı sebebini anlamadım ve ETS'den şüphelendim. Daha sonra diğer oyunlarda da kapanınca kasayı açtım ve sıkıntı ortaya çıktı. PSU'da ekran kartına yetecek kadar kablo olmadığı için aldığım dönüştürücü yanmış. Şimdi ne yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.
PSU'um Aerocool 500W ve 12V üzerinden 456W gibi bir değer veriyor.

IMG_20200420_145912.jpg
IMG_20200420_151527.jpg
IMG_20200420_151513.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
500W lık bir güç kaynağında neden 6+2 yok? Dönüştürücü kullanmanız büyük hata, ekran kartını da yakabilirdiniz. Düzgün bir güç kaynağına geçin.
Gerçekten bende bilmiyorum güç kaynağı kaliteli gibi ama 6+2 yoktu. Bu çevirici ile 9 ay falan kullandım herhangi bir sıkıntı yoktu. Acaba PSU ya bir şey olmuş mudur?

Bilgisayarcılarda satılan dönüştürücülerin çoğunun kabloları bakır olmadığı için ısınma ve sendeki gibi yanma problemleri yaratabiliyor. Kabloları bakır olan yeni bir dönüştürücü alıp kullanabilirsin bence.
Alırken kablo bakır mı değil mi diye test et. Yanında bir mıknatıs götür. Dönüştürücünün kablolarını mıknatısın çekmemesi gerekiyor.

PSU modeli Aerocool VX Plus 500W.
Yeni PSU mu almalıyım yoksa elimdekini düzeltmenin bir yolu var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı