Intel işlemlerde Boost frekansa tek çekirdekte çıkılıyor. Monero madenciliğinde tüm çekirdekler verimli kullanılmaya çalışıldığı için işlemci tek çekirdek Turbo frekansı olan 4.4 GHz çıkmıyor olabilir ve bu nedenle 65 Watt TDP üzerini de görmüyor olabilirsin. Bunlar sadece tahminim. Intel sitesinde TDP 65 Watt bildirilmiş ve 125 Watt gibi bir değer göremedim. Kafamı karıştıran şey tek çekirdek 4.4 GHz Boost bile olsa 65 Watt'tan 125 Watt'ta açıkması çok imkansız geliyor bana. Ryzen 5 3600 gibi 65 Watt diye belirtilip 80-90 Watt'larda gezse mantıklı gelirdi.
Eki Görüntüle 1191406
Senin işlemcinle ilgili monero randomx algoritması verileri buldum buna göre görselde maximum ve minimum hash değerlerini görebilirsin.
Eki Görüntüle 1191407
Bu görsele göre senin 1710 h/s alıyor olman çok garip. Yüzde yüzde çalışan çekirdeklerin 50 küsur derecelerde olması da çok garip. Sanki sorun; senin işlemcinde 6 çekirdek 12 iş parçacığı olduğu halde sadece 6 çekirdek çalışıyor gibi. Yani Intel ht teknolojisi kullanılmıyor gibi görünüyor. Bu durum monero performansını çok etkiler. Emin değilim ama monero kazımı yaptığın xmrig ekranından görsel paylaşırsan durum böyle mi anlarız.
Ayrıca belirttiğin Xeon işlemci monero kazımı h değerini de aşağıda görselde paylaşıyorum.
Eki Görüntüle 1191412
Ayrıca kazım yapmış olduğun site en güçlü monero madencilik havuzu. O sitede engel var ben ulaşamıyorum sen nasıl ulaştın o siteye? Ben xmrvsbeast isimli havuzu önerecektim fakat sitenin yerinde yeller esiyor.
Görselde en yüksek ve en düşük monero madencilik h değerleri var. Sağda da hangi şartlarda o hızları aldığı bilgisi mevcut. 6329 h almak için işlemci PBO açık tüm çekirdekler 4.0 GHz hızında yapılmış madencilik performansı belirtilmiş.
Eki Görüntüle 1191433
Bu hızı varsayarak senin hashvault sitesinde monero kazdığını düşünürsek aylık maximum kazanacağın değer 10.7 dolar.
Eki Görüntüle 1191435