MongoDB ile Entity Framework nasıl kullanılır?

MongoDB biraz daha farklı oluyordu diye hatırlıyorum, konfigürasyonu ayarladıktan sonra "add-migration" gibi komutlara ihtiyaç duymuyor. Projeyi başlattığınızda database otomatik oluşuyor veya güncelliyor kendini.

Mesela ef Core'da bir migration yapmak istiyorum. Bu migration işlemini SQL server management Studio'daki gibi yapabilir miyim direkt add-migration Update database diyerek?

MongoDB document bir veri yapısı olduğundan SQL veri tabanları gibi sabit bir yapıda değildir. Yani migration ile bir tablo oluşturmayacağınaza göre bu işleme gerek yok.

MongoDB biraz daha farklı oluyordu diye hatırlıyorum, konfigürasyonu ayarladıktan sonra "add-migration" gibi komutlara ihtiyaç duymuyor. Projeyi başlattığınızda database otomatik oluşuyor veya güncelliyor kendini.

Veritabanı Sistemleri bağlantıım yaptım fakat projeyi başlattığımda burada herhangi bir database işlemi yapılmıyor. Userdatabase adında bir veri tabanım var ve bu veri tabanıma userclassımdaki propertiesleri eklemek istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı pek bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı