Monitör Açılıp Kapanma Sorunu

Yer
Mersin
Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi monitörüm açılıp kapanıyor. Sadece PC açılışında oluyor bu olay. Önceden VGA ekran kartı kullanıyordum sorun yoktu. Şu an RX460 kullanıyorum mecburen dönüştürücü kullanmak zorundayım. Ben de 20 liralık bir dönüştürücü aldım. Acaba sorun dönüştürücüde mi yoksa ekran kartı mı problemli? Monitörü kapatıp açtığımda düzeliyor. Eğer sorun dönüştürücüdeyse yenisini alırım sorun değil. Ekran kartının problemli olmasından korkuyorum.

Kullandığım dönüştürücü: Blueway Hdmı To Vga + Ses Çevirici Adaptör Kablo Fiyatı

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine RX 460 yine bir sorun. Bir başka monitörde deneyip yine oluyor mu olmuyor mu belirt.
Başka monitörüm yok. VGA kablosu ile Onboard ekran kartına bağlandığımda böyle bir sorun olmuyor, ekran kartına bağlayınca PC açıldığında monitör açılıp kapanıyor. Dönüştürücü kablodansa sorun değil ama RX 460 sorunluysa kötü.

Ekran kartını başka bir bilgisayarda test etmen gerekli. Ya da garantisi varsa garantiye gönder. O sorunun dönüştürücüden olacağını pek sanmıyorum. Oyun oynarken vesaire oluyor mu?

Ekran kartını başka bir bilgisayarda test etmen gerekli. Ya da garantisi varsa garantiye gönder. O sorunun dönüştürücüden olacağını pek sanmıyorum. Oyun oynarken vesaire oluyor mu?
Hayır. Sadece PC açılışında oluyor o da her zaman değil bazen oluyor bazen olmuyor.

Dostum biz iş amaçlı çoğu kez bu tip aktif dönüştürücüler kullanıyoruz. Analog sinyali dijital sinyale çeviren pek çok türde dönüştürücü kablo var zaten elimde şuan.
Bu görüntü gidip gelmelerinin sebebi varsa yoksa ; Kalitesiz aktif dönüştürücüler.

Ben kartta bir problem olduğunu sanmıyorum, anlattıklarından yola çıkarak söylüyorum ki ; Sıkıntının sebebi %80 kalitesiz aktif dönüştürücüden kaynaklanıyor. 16TL de oldukça uygun bir rakam, şaşırmıyorum sinyalin kesilmesine @Caner Uncu

Çok teşekkürler cevap için. Önerebileceğiniz bir dönüştürücü var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…