Monitör açılışta "No Signal" veriyor

ahmetdinyo

Picopat
Daha fazla  
Telaş ettiğim bir şey değil ama nedenini merak ediyorum ve bir sorun mu diye sormak istedim. PC’yi açarken monitörü de açıyorum; bazen “No Signal” yazısında 10–20 saniye kadar bekletiyor, sonra açılıyor. Bazen de direkt açılıyor. Bu neden oluyor, bir sorun mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

@He stole my money.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telaş ettiğim bir şey değil ama nedenini merak ediyorum ve bir sorun mu diye sormak istedim. PC’yi açarken monitörü de açıyorum; bazen “No Signal” yazısında 10–20 saniye kadar bekletiyor, sonra açılıyor. Bazen de direkt açılıyor. Bu neden oluyor, bir sorun mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

@He stole my money.
GPU, kablo ve monitörden birinin sinyali geciktirmesi ile alakalı herhalde. Genellikle kablo yada monitör kaynaklı oluyor. Şahsi gözlemimde monitörden monitöre göre değişiyor ama sizde durum hep değişiyor. 10-20 saniye bekletmede direk Windows ile karşılaşıyorsanız PC kaynaklı değildir büyük ihtimalle.

İlk bir monitörde sinyal algılamayı HDMI/DP hangisi ise onu seçin, otomatik yerine. Sonra farklı portlarda deneyin, ondan sonra ise kablo değiştirmeyi veya TV'e takmayı.

GPU, kablo ve monitörden birinin sinyali geciktirmesi ile alakalı herhalde. Genellikle kablo ya da monitör kaynaklı oluyor. Şahsi gözlemimde monitörden monitöre göre değişiyor ama sizde durum hep değişiyor. 10-20 saniye bekletmede direk Windows ile karşılaşıyorsanız PC kaynaklı değildir büyük ihtimalle.

İlk bir monitörde sinyal algılamayı HDMI/DP hangisi ise onu seçin, otomatik yerine. Sonra farklı portlarda deneyin, ondan sonra ise kablo değiştirmeyi veya TV'e takmayı.

1. yanış hatırlamıyorsam ya direkt masaüstünde açılıyor ya da önceden konuştuğumuz ASUS ekranı geliyor ama maksimum 3-5 saniye orada bekliyorum ardından direkt açılıyor

2. ekran kartı değiştirmeden önce 4060 Ti kullanıyordum onda da ara ara 5 günde 7 günde bir no signal yazıyor ya bastırınca ya da bekleyince açılıyor du.

1. yanış hatırlamıyorsam ya direkt masaüstünde açılıyor ya da önceden konuştuğumuz ASUS ekranı geliyor ama maksimum 3-5 saniye orada bekliyorum ardından direkt açılıyor
Ozaman anakartın geç sinyal vermesi veya BIOS'un geç açılması gibi durum yok. Eski 4060Ti'da benzer sorun yapıyorsa, farklı ekran veya kablo dışında deneme şansımız yok. Sorun algılamada en iyi çözüm ne yazıkki parça değiştirmek ile oluyor.

O zaman anakartın geç sinyal vermesi veya BIOS'un geç açılması gibi durum yok. Eski 4060 Ti'da benzer sorun yapıyorsa, farklı ekran veya kablo dışında deneme şansımız yok. Sorun algılamada en iyi çözüm ne yazık ki parça değiştirmek ile oluyor.

Kesinlikle ama şunu tam olarak hatırlayamıyorum bir şey değiştirmi eskiden de oluyordu ama bastırınca geliyor gibi oluyor du artık ben bastırıken geçen zamandan ötürü mü geliyor yoksa baktırdığım için mi kesin değil fark yaratır mı çok.

Kesinlikle ama şunu tam olarak hatırlayamıyorum bir şey değiştirmi eskiden de oluyordu ama bastırınca geliyor gibi oluyor du artık ben bastırıken geçen zamandan ötürü mü geliyor yoksa baktırdığım için mi kesin değil fark yaratır mı çok.
Bastırmaktan kastınız? Neye bastırıyorsunuz?

Hdm ekran kartına bağlı ya kablo temassızlık yapıyor diye düşündüğüm için bastırıyordum yani.
Birşey diyemiyorum. Kartın ve monitörün farkları girişlerine takmayı deneyin, birde yönlerini değiştirin. Farklı kablo veya ekran ile anca anlaşılır kimde kabahat.

Bir şey diyemiyorum. Kartın ve monitörün farkları girişlerine takmayı deneyin, bir de yönlerini değiştirin. Farklı kablo veya ekran ile anca anlaşılır kimde kabahat.

Doğal olarak biraz kafamız karıştı anlatamadım şimdi şuna kesin bir gözle bakabilir miyiz BIOS, anakart, ekran kartı ile ilgili bir durum yok değil mi monitör ya da kablo ile ilgili bir sorun mu bu (4060 Ti varken de oluyordu sadece daha az oluyordu sadece)

Doğal olarak biraz kafamız karıştı anlatamadım şimdi şuna kesin bir gözle bakabilir miyiz BIOS, anakart, ekran kartı ile ilgili bir durum yok değil mi monitör ya da kablo ile ilgili bir sorun mu bu (4060 Ti varken de oluyordu sadece daha az oluyordu sadece)
Tahminimce öyle. Monitör için gene PC'yi TV'e bağlayarak test edebilirsiniz, eğer temiz çıkarsa yeni bir kablo ile anca anlaşılır durum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı