Monitör akıcılık sorunu

-yunus-Emre

Hectopat
144 HZ monitörde CS:GO'da 200-300 FPS alıyorum ve oyun gayet akıcı. Monitörün HZ değerini 144'den 60'a çektiğimde masaüstünde kasmalar oluyor lakin oyunun akıcılığı değişmiyor. Sizce oyunda 144 Hz'den 60'a geçince oyunun akıcılığının düşmesi gerekmez mi? Bende hiçbir şekilde akıcılık düşmüyor. Oyunun başlatma seçeneklerinde -freq 144 yazılı. Testufo adlı sitede monitörümün HZ ve FPS değeri 144 olarak yazıyor. Monitör kasaya Display Port (monitör kutusunun içinden çıkan kablo) ile bağlı. Oyun içinde FPS'yi 60'a veya 70'e sabitlediğim zaman oyunun feci şekilde kastığını belirtmek isterim.
2. sorunum ise CS:GO'da topluluk sunucusunda 1V1 128 tick serverde 15 ping ile ufak bir haritada, harita küçük olduğu için 400-500 FPS alıyorum ve oyun muazzam akıcı. Lakin aynı şekil 128 tick 15 pingli bir dust2 ölüm maçı serverinde FPS 200-300 civarı olmasına rağmen akıcılık 1V1 serverindeki kadar iyi değil. Yani akıcılık 1V1 serverinde gözle farkedilir şekilde daha yüksek, ölüm maçında ise bir tık daha düşük. Her 2 serverde de toplam 20 kişi bulunuyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
144Hz monitör 200-300 FPS daha ne istiyorsun dostum :D -freq144 yazdığın için oyun 144Hz'de çalışır masaüstünden değiştirsen bile akıcılık düşmez. 200 FPS sistemin var gücünü kısıtlamış oluyorsun 60 70'e sabitleyerek kasması ve akıcılığın düşmesi normal yani teknik kısmını çok iyi bilmiyorum ama yanlışım varsa düzeltsinler.

144Hz monitör 200-300 FPS daha ne istiyorsun dostum :D -freq144 yazdığın için oyun 144Hz'de çalışır masaüstünden değiştirsen bile akıcılık düşmez. 200 FPS sistemin var gücünü kısıtlamış oluyorsun 60 70'e sabitleyerek kasması ve akıcılığın düşmesi normal yani teknik kısmını çok iyi bilmiyorum ama yanlışım varsa düzeltsinler.
-freq 144 yüzünden değişmiyor dedin çok doğru söyledin onu düşünemedim usta. Haklısın valla. Ama aklıma takılan 1v1 serverinde akıcılık çok fazlayken ölüm maçında daha da düşüyor akıcılık. Bu neden olabilir sence ? 1v1 serverinde karşına haritada sadece 1 kişi çıkıyor ölüm maçında ise 15 20 kişi.

Ölüm maçını topluluk sunucusundan mı yapıyorsun resmi sunucularda mı? Yukarıda topluluk sunucularında 128 tick serverde oynadığını söylemişsin de resmi sunucularda 128 tick oynayamıyoruz belki onun da etkisi olabilir. Senin de dediğin gib 15-20 kişilik ölüm maçında hele bir de yoğun çatışmalar olduğunda sisteme bir tık daha fazla yük biner 1V1 küçük haritaya göre. Ama bunun oyun keyfini çok fazla etkilememesi gerekir.

Ölüm maçını topluluk sunucusundan mı yapıyorsun resmi sunucularda mı? Yukarıda topluluk sunucularında 128 tick serverde oynadığını söylemişsin de resmi sunucularda 128 tick oynayamıyoruz belki onun da etkisi olabilir. Senin de dediğin gib 15-20 kişilik ölüm maçında hele bir de yoğun çatışmalar olduğunda sisteme bir tık daha fazla yük biner 1V1 küçük haritaya göre. Ama bunun oyun keyfini çok fazla etkilememesi gerekir.
128 tick ölüm maçı topluluk sunucusu

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı