Monitör aldıktan sonra PC kilitleniyor

Bebek Shaun

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Eski kötü monitörümde PC hiç kilitlenmiyordu. AOC C24G2u monitör aldım. PC'm 2 günde 2 kere kilitlendi ikisi de Valorant oynarken oldu. Şans eseri mi yoksa Valorant'tan mı kilitleniyor bilmiyorum. Kilitlenme dediğim PC'nin ilk başta sesleri takılıyor 1-2 saniye sonra sesler gidiyor ve tüm sistem donuyor. Kasanın yeniden başlat tuşuna basana kadar hiçbir şey yapamıyorum. Kasadan yeniden başlatınca PC BIOS ekranında kalıyor. Şu F7, del tuşlarını gösterdiği yerde. Sonra PSU'yu tuşundan kapatıyorum, açıyorum. İşte o zaman hiçbir sıkıntı olmadan hızlı bir şekilde PC açılıyor. Sorunum çok karmaşık biliyorum ama sorunun ne olduğu hakkında bir fikri olan var mı?
Edit: 2 ay PC kullanmadıktan sonra monitör taktım.

Son düzenleme:
Dostum farklı oyunlarla da bir test etmeni öneririm, mesela ben sistemimde Far Cry 5 oynarken display port'tan görüntü alıyordum sistem kendi kendine 3 4 dk sonra resetleniyordu kitleniyordu falan, ama başka hiçbir oyunda bir sıkıntı yaşamadım, hdmi ile oynamam gerekiyormuş sanırsam ondada hz 144 alamıyorum 2.1 ile denememe rağmen. Ricam farklı oyunlarla bir dene bakalım olacak mı aynısı ? veya sistem boştaykende yapıyor mu bu tarz bir sorun.

Dostum farklı oyunlarla da bir test etmeni öneririm, mesela ben sistemimde Far Cry 5 oynarken Display Port'tan görüntü alıyordum sistem kendi kendine 3 4 dk sonra resetleniyordu kitleniyordu falan, ama başka hiçbir oyunda bir sıkıntı yaşamadım, HDMI ile oynamam gerekiyormuş sanırsam onda da Hz 144 alamıyorum 2.1 ile denememe rağmen. Ricam farklı oyunlarla bir dene bakalım olacak mı aynısı? Veya sistem boştaykende yapıyor mu bu tarz bir sorun.

Bakalım yapacak mı? İstediğim zaman da test edemiyorum ki birdenbire donuyor. PC oynarken Valorant harici kilitlenirse haber vereceğim. Ben de Display Port kullanıyorum.

Bana asıl tuhaf gelen PC'nin yeniden başlat dediğimde PC'nin BIOS'da kalıp, güç kaynağını tuşundan kapatıp açtığım zaman PC'nin BIOS'ta kalmadan hatta çok hızlı bir şekilde açılması.
Şu ana kadar hep Valorant'ta PC dondu. Donduktan sonra bekleyeyim dedim bakalım ne olacak? Baktım ki mavi ekran verip bilgisayarınız bir hata ile karşılaştı yazıyor ve oradaki % işareti dolmadan PC kapanıyor. İnternette genelde RAM ile alakalı sorun olduğunu okudum.

Son düzenleme:
Bana asıl tuhaf gelen PC'nin yeniden başlat dediğimde PC'nin BIOS'da kalıp, güç kaynağını tuşundan kapatıp açtığım zaman PC'nin BIOS'ta kalmadan hatta çok hızlı bir şekilde açılması.
Şu ana kadar hep Valorant'ta PC dondu. Donduktan sonra bekleyeyim dedim bakalım ne olacak? Baktım ki mavi ekran verip bilgisayarınız bir hata ile karşılaştı yazıyor ve oradaki % işareti dolmadan PC kapanıyor. İnternette genelde RAM ile alakalı sorun olduğunu okudum.
Çok detaylı bilmiyorum kurcalamadan da bilemem ram çift kanalsa bir ramleri tek tek deneyin size zahmet bakın yine bir problem çıkacak mı ? Genelde deneme yanılma yoluyla ortaya çıkar bu işler çok bariz bir hata mevcut değilse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı